Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Стоянов даде старт на нова инвестиция за 56 млн. евро в Плевен
Автор: Екип Ruse24.bg 12:53 / 13.04.2023Коментари (0)646
© МИИ
Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов даде старт на нова инвестиция за 56 млн. евро в Плевен. Проектът е на френската компания "Малтери Суфле България", която започна изграждането на нов завод за малц, с който ще удвои производствените си мощности у нас, съобщиха от МИИ.

"Инвестиция от този мащаб е много силен знак за бизнес климата в страната и положителен сигнал, че България има всички условия да бъде дом на компании от този ранг", каза министър Стоянов. По думите му с проекта ще се внедрят иновации от най-ново поколение.

"Още един важен факт е, че бъдещите планове на инвеститора са основно свързани с пазара му у нас", допълни икономическият министър. Той поясни, че с увеличаването на производството, компанията ще задоволи изцяло търсенето на българските пивоварни и ще създаде допълнителни възможности за увеличаване на износа за съседни държави.

В момента компанията успява с 45 служители в предприятието им в Плевен да постига около 25 млн. лева годишен оборот. "Това говори за висока ефективност, иновации и максимална механизация", каза още Никола Стоянов. Той подчерта, че регионът се нуждае от нови работни места, затова още една добра новина е, че компанията планира да използва български изпълнители в хода на строителството.

Министър Стоянов коментира и двустранните икономически отношения с Франция. Европейската държава е сред водещите търговски партньори на България и заема 6-о място по отношение на износа на български стоки.

През 2022 г. стокообменът между България и Франция е в размер на 2,6 млрд. евро, а френските инвестиции в страната възлизат на 1,2 млрд. евро. "Зад тези числа стоят проекти, които създават над 15 000 работни места и гарантират икономическата активност между нашите две държави", коментира министър Стоянов.

Той анонсира и провеждането на българо-френски бизнес форум в Париж. "Надявам се на него, компании като вашата – които вече са в България и постигат редица успехи тук, да разкажат за своя опит пред други потенциални френски инвеститори. Защото вярвам, че има много неизползван потенциал между нашите две държави", подчерта Никола Стоянов.

На събитието присъстваха Гийом Кутюр, представител на група "Суфле", Клеман Гравро, директор на "Малтери Суфле България", Н.пр. Жоел Мейер, посланик на Франция, Тодор Джиков, заместник-министър на земеделието, Иван Петков, областен управител на Плевен, Георг Спартански, кмет на Плевен, и др.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: