Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Зарков се срещна със синдикат от системата на ГДИН
Автор: Екип Ruse24.bg 16:02 / 07.10.2022Коментари (0)249
©
Какво бе направено и какво предстои в социалния диалог между синдикати и Министерството на правосъдието – това обсъдиха днес министър Крум Зарков, представители на Синдиката на пенитенциарните служители и главния директор на ГД "Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) Ивайло Йорданов, съобщават от Министерство на правосъдието.

Отчетено бе следното: от началото на мандата на министър Зарков е осигурено и разпределено допълнително финансиране между служителите в системата, както и увеличение на средствата за храна. Приета и публикувана е наредбата за допълнителните възнаграждения за постигнати резултати в ГДИН и Главна дирекция "Охрана“ (ГДО), която ще влезе в сила от 1 януари 2023 г., актуализиран е планът за оптимизация на дейностите в двете дирекции. Обявена е нова обществена поръчка по проекта за нов затвор край с. Самораново, който ще се изгражда със средства по Норвежкия финансов механизъм, с по-актуални условия към изпълнителите.

По време на срещата министърът постави и въпроса за развитието на две същностни концепции – за наказателната политика на България (2020-2025 г.) и за развитие на пенитенциарната система (2020-2025 г.), приети от Министерски съвет и прикани синдикатите да се включат активно в предстоящи дебати по въпроса.

Представителите на пенитенциарните служители отбелязаха, че за изтеклите няколко месеца има успокоение в системата. Посочиха наболял проблем – агресията от страна на лишени от свобода срещу служители в ГДИН, включително чрез завеждане от поредици от частни дела по мними обвинения. Това действа изключително демотивиращо и на практика оставя служителите незащитени и уязвими при изпълнението на преките им задължения.

Това е сериозен проблем, категоричен бе министър Зарков. И се ангажира да направи максималното за неговото решаване, включително с предложения за законови промени.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: