Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министърът на отбраната откри Учебния център по кибероперации в Морско училище
Автор: Пламена Николова 09:41 / 16.02.2021Коментари (0)503
На 14 февруари 2021 г. на официално посещение във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“ бе заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната на Република България – господин Красимир Каракачанов. Министърът на отбраната участва в официалното откриване на Учебен център по кибероперации във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“. На церемонията присъстваха: командирът на Военноморските сили – контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на ВМС – флотилен адмирал Георги Пенев, директорът на Дирекция "Връзки с обществеността“ в MO – г-н Александър Урумов, преподаватели от катедра "Информационни технологии“.

Учебният център по кибероперации разполага с четири многофункционални специализирани компютърни лаборатории с общо 52 работни места; една лаборатория за изследване и изучаване на компютърен хардуер – с 13 работни места; един специализиран кабинет за работа с класифицирана информация; една лекционна зала, предназначена за киберучения и тренировки – с 56 седящи места; една конферентна работна зала с обособени работни места за управление на симулациите при провеждане на компютърно подпомагани киберучения и тренировки и комуникационен център с комуникационно и сървърно оборудване за осигуряване на функционирането на информационните системи.

В лабораториите и кабинетите ще се провежда ежедневен учебен процес за осигуряване на специализирани дисциплини, включени в учебните планове на специализациите "Кибероперации“ и "Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ от специалността "Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ –
за курсанти, и специалностите "Киберсигурност“ и "Информационни и комуникационни технологии“ – за студенти.

Второто основно предназначение на Учебния център по кибероперации е провеждането на симулации на различни киберситуации – атаки, инциденти и др. Тези симулации ще се използват при провеждане на компютърно подпомагани киберучения и тренировки. За целта е предвидена възможност лабораториите да бъдат преоборудвани и да бъде променяна работната им конфигурация. Предвидена е възможност лабораториите да бъдат обединявани с цел нарастване на броя на обучаемите от един екип, като се премахват преградните стени между отделните лаборатории. Симулациите ще се използват и при проиграване на настъпили събития за повишаване на нивото на квалификация на различни категории технически персонал.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: