Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министърът на отбраната поздрави личния състав на Военната академия "Г. С. Раковски" за патронния й празник
©
Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще поздрави личния състав на Военната академия "Г. С. Раковски" за патронния й празник и 112-ата годишнина от нейното създаване утре, 12 април. На тържественото събитие ще присъства и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщиха от Министерството на отбраната.

Празничният ден ще започне с тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на патрона на академията Георги Стойков Раковски. Началникът на Военната Алма Матер генерал-майор Тодор Дочев ще произнесе приветствено слово.

Военнослужещи и цивилни служители ще бъдат наградени за постигнати високи резултати, инициативност и усърдие от името на министъра на отбраната Атанас Запрянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Ще бъдат връчени дипломите на придобилите образователна и научна степен "доктор“. В рамките на програмата Катедра "ВВС и ПВО“ ще открие Авиационен учебен център.

На тържествените прояви в академията са поканени още министърът на образованието и науката Галин Цоков, съветникът по сигурността и отбраната на президента Илия Милушев, посланици и военни аташета, акредитирани в България, командири на командвания, военни формирования и структури в Министерството на отбраната и Българската армия, ректори на висши училища, представители на военно-патриотични съюзи и организации, бивши служители, партньори и приятели на Военната академия.

Припомняме, че военната академия "Г. С. Раковски" е най-старото висше военно училище в България. Създадена е със закон на 1 март 1912 г., приет от 15-ото Народно събрание. Тя има принос както за оформянето на офицерския корпус, така и за изграждането на новата българска държава в духа на европейските ценности.

Днес Военната академия е водеща национална образователна институция с дългогодишни традиции във висшето образование за подготовка и обучение на офицери и студенти в различни магистърски специалности, гражданско-военните отношения, военното изкуство и оперативната съвместимост със съюзническите армии от НАТО. Допринася за изграждането на бъдещите лидери на Република България - военнослужещи и цивилни граждани, способни да управляват Въоръжените сили и останалите елементи от системата за национална сигурност и отбрана.

На 14 април 2024 г. се навършват 203 години от рождението на патрона на академията Георги Раковски, революционер и организатор на националноосвободителното движение. Военната академия носи неговото име с регентски указ от 5 март 1946 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
Проблем с недостига и износа на лекарства
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: