Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министърът на туризма: България ще се промотира с културно-исторически маршрути
Автор: Екип Ruse24.bg 08:59 / 09.01.2015Коментари (0)683
©
Състоянието на инфраструктурата в зимните ни курорти и облекчаването на достъпа до тях бяха сред основните теми, които обсъдихме с бизнеса и местната власт. Това съобщи в Пампорово министърът на туризма Николина Ангелкова след поредната си среща с представителите на туристическата индустрия и контролните органи в сектора.

Тя подчерта, че сред важните дискутирани въпроси, повдигнати от бранша, са били също и улесняването на визовия режим за туристите от ключови пазари като Турция, Русия и др., за разрешаването на които вече активно се работи, както и в посока уеднаквяване административните процедури в консулските отдели и изнесените визови центрове. Обсъдени бяха и възможностите за осигуряване на повече чартърни полети до страната ни. За решаване на въпросите с туристическата инфраструктура ще помогне създаването на бъдещия фонд за туристическа инфраструктура и туристически атракции, който да финансира проекти за инфраструктура, пречиствателни станции, указателни табели и др., за които няма предвидени средства от други източници.

Сред основните цели на министерството е промяна в концепцията за реклама на България като целогодишна дестинация, стана ясно от думите на Ангелкова. Тя съобщи, че позиционирането на страната ни през 2015 г. ще се фокусира върху културно-историческите маршрути, както и върху спецификите на зимния и летния туризъм, чиито различия досега не са били изтъквани.

Министърът анонсира, че ще има промяна и във визията на националните щандове, с които страната ни ще се представя на международните туристически изложения, като фокусът ще бъде върху конкретни културно-исторически маршрути, които България може да предложи на туристите.

Ангелкова обърна внимание и на идеята за на т.нар. "селебрити турове", в които известни личности ще посещават страната ни и ще промотират туристическите ни атракции пред света. Тези идеи и възможности ще бъдат обсъдени на предстоящия Национален съвет по туризъм, който е планиран да се проведе след две седмици. На него браншът и всички заинтересовани институции ще обсъдят с представянето на кои конкретни маршрути и атракции да се стартира планът за новото позициониране на България като туристическа дестинация.

Министър Ангелкова изрази задоволство, че зимните ни курорти са пълни и констатираните от контролните органи административни нарушения по категоризацията на обектите са малко.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: