Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Миньори и енергетици отново затварят пътища в Старозагорско, не искат шепа шарлатани да определят съдбата им
Автор: Рени Атанасова 13:52 / 29.03.2024Коментари (0)987
За четвърти път излязоха на протест миньори и енергетици в Старозагорско, предаде репортер на "Фокус". Тази сутрин те се събраха отново в Раднево, откъдето тръгна автошествие. Организатори са Сдружение "Миньори и енергетици заедно". 

Очаква се днес от 13.00 до 14.00 часа да бъде затворен пътят край Харманли, където е изхода за АМ "Марица". След това автошествието ще продължи по аутобана, за да стигне до отбивката за Симеоновград и да поеме към Гълъбово, където пред ТЕЦ "Брикел“ отново ще има затваряне на движението за час между 15:30 и 16:30 часа. Протестът ще приключи на началната точка - в Раднево около 18:00 часа.

Исканията на протестиращите остават същите:

1. Премахване на плащанията на въглеродни емисии от централите в Маришкия басейн до изграждане на завод за улавяне на въглеродни емисии. 

2. Изпълнение на концесионния договор на "Мини Марица Изток", като неразделна част от това да бъде рекултивация на земите в Комплекса /една част от земите да остане земеделска земя, а останалата да бъде включена в горски фонд, както е по концесионен договор/. 

3. Обявяваме се против излизането на битовия потребител на свободния пазар, което ще доведе до немислимо увеличение на цените и непосилни сметки за ток.

Протестиращите са категорични, че няма да позволят шепа шарлатани да си играят със съдбата им. "Колеги и пиятели обръщам се към Вас. Искахте Сдружение - направихме го! Искахте действия - на лице са! Сега искам Вие да покажете, че можел заедно! Нека докажем, че сме сила!, апелира в социалните мрежи зам.-председателят на Сдружението Йордан Стоянов.

"Нереалистично било да искаме стоп на изнудването с въглеродни емисии. А реалистично ли е да продадеш държавата, енергетиката, независимостта ни, да унищожиш икономиката на страната си, да затриеш цели региони, да унищожиш хиляди животи? Заради зеленото робство! Кое е реалистично в тоя живот, г-н Радев?", с тези думи Анелия Личева се обърна към енергийния министър.

Протестиращите са подготвили декларация, която ще изпратят до президнета Румен Радев, председателят на НС Росен Желязков и до всички народни представители. В нея те изразяват притесненията си за състоянието, в което се намира въглищния комплекс, както и за бъдещето на своите работни места. 

Декларацията може да намерите в Галерията.

Още по темата: общо новини по темата: 2
03.04.2024 »
23.03.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: