Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мирослав Иванов: Разчитаме на 12 гласа на разума, независимо от кои партии
Автор: Екип Ruse24.bg 09:20 / 09.06.2022Коментари (0)391
© НОВА ТВ
"Разчитаме на 12 гласа на разума. Защото пред това правителство стоят доста важни проблеми, които трябва да бъдат разрешени. За всички е ясно, че се намираме във времена на кризи и нямаме нужда от нова политическа криза, в която се намираше страната през цялата 2021 година". Това  заяви в студиото на "Здравей, България" заместник-председателят на НС от ПП Мирослав Иванов.

Той беше категоричен, че ПП ще опитва да запази този кабинет докато може. "Ще работим, ако трябва при правителство на малцинството и ще внасяме проектозакони, които са в интерес на обществото. Тогава ще си проличи ясно, които депутати служат именно на обществото, а не на свои или чужди интереси".

Иванов коментира и евентуално предложение от лидера на ГЕРБ за подкрепа с необходимите 12 гласа. "Ние не правим тънки сделки. Тоест, ако някой каже "даваме ви 12 гласа срещу нещо" – ние няма д аго направим. Ако те решат да подкрепят законопроектите, които внасяме – добре са дошли".

На въпрос какво би станало, ако ПП не получи подкрепа за правителство на малцинството и дали ще се опитат да създадат ново в друга конфигурация, той подчерта, че подобна стратегия имат по-скоро от ИТН. "Те все по-често последните месеци комуникират с ДПС и ГЕРБ - то е очевидно и в залата, очевидно е и при гласуванията. Ако се стигне до падане на правителството и ново завъртане на рулетката - отново ще предложим за премиер Кирил Петков, защото смятаме, че той се справя добре на този пост", категоричен е той. 

Попитан какво ще стане, ако четиримата нови министри не бъдат одобрени и ще бъде ли поискан вот на доверие, той подчерта, че:"Не коментираме въобще  в парламентарната група смяна на министри. Това е решение на колегите от ИТН. Те следва да си подадат оставките. До момента има подадена само една. Ще преценим дали да поискаме вот на доверие. Това, което ще поискаме от всички народни представители е разум, независимо от тяхната партийна принадлежност. Защото те са избрани от народа и следва да служат на народа. Защото мерките, които сме предвидили са в полза на народа".

По думите му действията на колегите му от ИТН от началото на работата правителството  показали напрежение и настойчивост нещата да се случват винаги по начина, по който те искат. "Това не е добър ход, когато си в коалиция", категоричен е Иванов. "Това тяхно поведение се засили през последните 6 месеца", допълни той.

Още по темата: общо новини по темата: 556
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/93 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: