Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Митничари откриха голямо количество марихуана, укрито в ТИР
Автор: Екип Ruse24.bg 17:20 / 14.04.2019Коментари (0)698
©
Подробности за проведените съвместни действия  за задържаните големи количества контрабандни цигари и марихуана оповестиха главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов, заместник-главният прокурор Иван Гешев, директорът на Агенция "Митници“ Георги Костов и директорът на ГДГП ст. комисар Светлан Кичиков.

На 12 април в 22.00 часа на ГКПП Златарево, за влизане в страната се е явил товарен автомобил "Рено", управляван от 66-годишен българският гражданин. В хода на граничната проверка на водача и товарния автомобил възниква съмнение, свързано както с поведението на водача, така и с товарния автомобил - рисков профил с маршрут за придвижване Косово - България, и пътуващ за първи път през ГКПП Златарево. Граничният екип е поискал извършване на проверка с рентген. При инспекцията  митническите служители откриват в ремаркето специално изграден тайник, в който били укрити общо  250 пакета, съдържащи общо 528, 8 кг суха пресована тревиста маса, реагирала положително на марихуана при тестване с полеви наркотест. Преди изпращането на водача за проверката, която трябвало да стане на ГКПП-Кулата, шофьорът се почувствал зле и е извикана спешна медицинска помощ. Заради влошеното му здравословно състояние той е транспортиран до болница в Петрич, а на сутринта вчера изпратеният от ГПУ-Златарево наряд е установил, че шофьорът е излязъл от болничното заведение и е тръгнал в неизвестна посока. В рамките на предприетите издирвателни действия, мъжът е открит и задържан от служители на ОДМВР Перник в автобус, пътуващ за гр.София. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Благоевград, образувано е досъдебно производство по чл.242 от НК.

Вчера в 14.00 ч. екип по противодействие на контрабандата, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС и вътрешно-общностното придобиване на стоки в зоната за отговорност на ГПУ Петрич, по инициатива на служители от ГПУ-  Петрич, при влизане в страната ни е селектиран за проверка с рентген товарен автомобил “Скания", управляван от 54-годишен български гражданин. По документи автомобилът превозвал индустриални климатици с дестинация Италия  – Румъния. В хода на извършената физическа проверка на автомобила са открити 8 400 000 къса цигари, без акцизен бандерол. Мъжът е задържан в рамките на 24 часа. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Благоевград, образувано е досъдебно производство по чл. 242, ал.2, бук. Д от НК.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: