Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Митничари с голям удар: Задържаха над 100 кг марихуана на ГКПП "Оряхово"
Автор: Екип Ruse24.bg 15:47 / 07.04.2023Коментари (0)385
Окръжна прокуратура – Враца съвместно с Агенция "Митници" дадоха брифинг по повод действия по разследване на контрабанда на марихуана през границата на страната.

Става въпрос за случай от 5 април в малките часове на деня, когато на ГКПП "Оряхово" митнически служители са заловили влекач с хладилно полуремарке с наркотици, каза Светослав Славчев, началник сектор в Териториална дирекция Митница Рус, предаде репортер на "Фокус".

"Хронологията накратко е следната: Товарният състав - влекача и мобилното полуремарке влизат празни, без товар на ГКПП "Оряхово". Там са селектирани на база рисков анализ и извършване на проверка. На колегите на пункта им е направило впечатление, че в дясната страна над средния палетоносач има капаче, което не би трябвало да е там. В тази връзка те поискаха съдействие да ескортираме камиона до митническо бюро Видин", каза още Славчев.

"Открити са 95 пакета с канабис, които са били в хладилното полуремарке, което е било с двойно дъно. Щателната проверка за наличие на наркотика е била извършена, като той е открит на мястото на изолацията в полуремаркето. Наркотичното вещество е иззето веднага, като пакетите са с теглото от около 106-107 килограма", съобщи говорителят на окръжната прокуратура Елена Станева.

Влекачът е бил с две лица в него – шофьор и спътник и двамата са били шофьори към фирмата на която влекачът е собственост. Повдигнати са им обвинения и са задържани до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянно задържане. Единият мъж е 48 години, а другия на 30 години, не са от Враца. Единият не е осъждан, а другия е реабилитиран.

Превозното средство е влязло в страната от Румъния. Товарната композиция е тръгнала от испанския град Тагона, като е била натоварена с авточасти, които трябвало да се разтоварят в Унгария. След това ТИР-ът се е движел празен, преди да го засекат с непозволения от закона товар от дрога.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: