Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Млад българин е номиниран за най-високия пост по младежки въпроси към ООН
Автор: Екип Ruse24.bg 14:36 / 05.04.2017Коментари (0)565
©
Петър Младенов е номиниран за Специален пратеник по младежките въпроси на Главния секретар на ООН. Номинацията е направена от 28 международни неправителствени организации от цял свят, както и е получил неформалната подкрепа на някои от агенциите на ООН.

Позицията е най-високият пост, насочен към младежките въпроси. Специалният пратеник за младежта има ангажимента да представлява гласа на младите хора пред ООН, да защитава техните права и да работи за младежкото благополучие и развитие.

За първи път позицията се създава от Н.Пр. Бан Ки Мун, Генерален секретар на ООН (2007-2016 г.), през 2012 г. като отговор на това, че в света почти половината от населението е под 25 годишна възраст (1.8 млрд.), 1а и факта, че именно младите хора са тези, които ще изпълняват Програмата на ООН за развитие до 2030 г. Именно назначаването на нов Пратеник е от особена важност и доказва важната роля, която младите хора имат за постигане на устойчивост и световен мир,

Петър Младенов е доказан младежки лидер и застъпник за младежки права. Още от ранни години той активно се занимава с доброволчески дейности. Той е заемал длъжността Международен координатор на международната младежка мрежа Y-PEER, където в продължение на три години е работил за активното младежко участие, защитата правата на младите хора и превенция на ХИВ/СПИН. 

Стипендиант е към Национален център по обществено здраве и анализи, България по Програма на Фонда на ООН за население и развитие, като е работил в Международния център за младежко развитие PETRI - София. Представлявал е гласа на българските младежки, в качеството на Младежки делегат в ООН. Обявен е за прогресивен млад лидер в региона на Източна Европа и Централна Азия от Програмата на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). 

Избран е като единствен българин и един от 193-та младежи, които да участват в официалната церемония по приемането на Целите на ООН за устойчиво развитие, като е участвал и в преговорите по тях. Разпознат е от ООН като експерт по младежки политики, като бива канен като говорител и лектор на много международни кръгли маси, конференции и срещи на високо ниво. 

Съавтор е на три статии, публикувани в престижното списание на Световната здравна организация - "Entrе Nous". Носител е на наградата от фондация "Астика" - "Доброволец на годината", както и на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) - "Студент на годината". Работил е към отдел "Младежки политики" на Европейската комисия и консултант към UNFPA, UNAIDS и Международната федерация на асоциациите по семейно планиране.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Абитуриентски балове
Световна черна хроника
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: