Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Млад мъж задлъжня на банка с 30 000 лв. заради любов, сега продава бъбрек, за да се издължи
Автор: Екип Ruse24.bg 11:48 / 02.03.2019Коментари (0)1628
©
30 000 лева! Това е цената на спасението от мизерията и недоимъка на един млад мъж. Теодор продава бъбрека си за тази сума, за да може да се издължи на банка, към която е задлъжнял.

Решението да изтъргува част от себе си момчето взима много трудно. За момента не е споделил с никого, дори с родителите си. "Страх ме е, но нямам друг избор. Решението не е лесно", откровен е пред "България Днес" Теодор.

24-годишният мъж тегли парите, за да помогне на жената, която обича. По-точно... бившата жена, която е обичал.

"Исках да помогна на приятелката си, но се забатачих и аз. Разделихме се, тя изчезна. Нито имам връзка с нея, нито нищо. Сега всичко остана на мен", споделя с отчаяние младежът.

Последният стадий на отчаяние подтиква Теодор от Нови пазар да публикува обява в онлайн магазин за човешки органи. Съдържанието й звучи зловещо: "Продавам бъбрека си А+ кръвна група. Пуша малко, пия рядко, не употребявам наркотици."

Кратко, точно и ясно описание като на етикет в магазин. Теодор вече е получил първата си оферта. В телефонно обаждане му предлагат 20 хил. лв. Сума, която е крайно недостатъчна, за да изплати борчовете си. Момчето признава, че в момента е без работа. В Нови пазар 12-часовите смени се заплащат по 500-600 лв. на месец. Заплата, която не може да покрие битовите му сметки, камо ли да отделя пари за банката.

Като Теодор има десетки души. Хората продават част от себе си, за да се спасят. Семейна жена, баща на две деца са част от "новите отчаяни", на които "България Днес" се натъкна. Всички сключват сделка с дявола, като от всяка лъха единствено отчаяние. В България купуването и продаването на човешки органи е забранено. В списъка на чакащите за трансплантация обаче има стотици нуждаещи се (виж карето). А когато има търсене, има и предлагане.

Теодор е категоричен в решението си. Страхът от кредиторите е по-голям от този да остане без един бъбрек. Всеки, който желае, може да му помогне в тази битка, без да взима частица от него, на:

BG76UBBS80021033645440

Титуляр: Теодор Илчев

Пазарлъците от година на година стават все по цинични. Ако преди десетилетие бъбреците се търгуваха по 100 хил. лв., то днес цената на човешкия орган варира между 20 и 50 хил. лв.

Свързването между купувача и донора в повечето случаи става чрез интернет. Хората, които продават органите си, искат една част от заплащането преди операцията за по-голяма сигурност.

1037 са чакащите за бъбречна трансплантация у нас. Това сочи статистика на Министерството на здравеопазването за 2019 г. През изминалата година едва 25 пациенти получават шанс за живот.

Данните сочат още, че у нас по-голямата част от бъбреците за присаждане се осигуряват от починали донори.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: