Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Млада българка, майка на две деца, беше зверски заклана в Испания от съпруга си
Автор: Екип Ruse24.bg 22:18 / 08.07.2019Коментари (0)1155
©
Властите в испанския град Бургос са арестували 39-годишен мъж, заподозрян в убийството на половинката си. Жертвата - 28-годишната българка Моника Асенова, е била наръгана с нож от нападателя си, също българин.

Трупът й е открит във вътрешния двор на жилището, в което живеели с двете им дъщерички. Все още не е известно дали е хвърлена от балкона на къщата, или е скочила в опит да избяга от насилника си.  След зверството извършителят е избягал. Малко по-късно е заловен и е направил пълни самопризнания пише ''El Pais'',цитиран от Блиц

Престъплението е извършено тази сутрин. Сигналът за днешното престъпление е подаден тази сутрин малко след 10 часа на телефон 112 за жена, която е била нападната от приятеля си с нож в жилището им. Част от свидетелите видели как мъжът я хвърля от балкона на дома им

Моника Асенова е работила в местния супермаркет и дори е участвала в последните местни избори на 26-и май като кандидат и водач на листата на Народната партия. Що се отнася до мъжа, пресата информира, че той е бил член в местния Общински съвет, но поради сърдечни проблеми от известно време е бил излязъл в болничен.

По данни на местните медии,  жертвата само веднъж е била подавала сигнал за домашно насилие и това е било през 2011 г. Тогава жената се е оплакала пред властите, че е била набита от приятеля си след скандал между двамата, но впоследствие решила да оттегли жалбата си. Въпреки това обаче мъжът е призован за обяснения в съда, където той заявява, че е било просто инцидент.

По-късно е бил освободен и срещу него не бива образувано дело за домашно насилие. Срещу задържания българин е образувано досъдебно производство.

Преди дни, на 28 юни, в къщата, която двамата обитават, е имало пожар. След инцидента Моника взела непълнолетните си деца и се преместила да живее в Сан Леонардо де Ягуе.   Един от аспектите на разследването сега е фокусирано върху разкриването на причините, довели до пожара.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: