Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Много пиян водач озадачи полицаи в Пловдив - подпря се на колата, за да не падне
Автор: Екип Ruse24.bg 12:54 / 06.04.2021Коментари (0)791
© Ruse24.bg
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Т.А., на 30 г., за това, че на 11 февруари 2021 г., в Пловдив, предложил подкуп – сумата от 50 лева, на двама полицейски служители, за да не извършат действия по служба при извършване на проверка – престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Т.А. е предаден на съд и за това, че на същата дата и място, е управлявал лек автомобил, марка "Мерцедес“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно – 2,27 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Третото обвинение, по което Т.А. ще отговаря пред съда, е за това, че противозаконно е пречил на двамата полицейски служители да изпълнят задълженията си по установяване и разкриване на извършеното от него престъпление – шофиране в пияно състояние – престъпление по чл. 270, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

На 11 февруари 2021 г., около 3,30 часа, в Пловдив, полицейски служители забелязали лек автомобил, марка "Мерцедес“, управляван от Т.А., да криволичи по пътното платно. Те включили звуковата и светлинна сигнализация на патрулната кола, за да спрат водача, който не се подчинил и продължил да се движи по съседните улици. След като полицейският автомобил го изпреварил, обвиняемият Т.А. спрял.

Той излязъл от колата и се подпрял на нея, за да не падне. Обвиняемият признал, че е употребил алкохол и предложил на полицаите 50 лева, за да не го проверяват и да не извършат тест с техническо средство за алкохол. Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Последвала проверка на Т.А. с техническо средство "Дрегер Алкотест“, който отчел 2,27 промила алкохол в издишания въздух.

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание между тези за престъпленията, в които Т.А. е обвинен, е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева, като за шофирането в нетрезво състояние е предвидено и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция“ в размер на 2 000 лева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: