Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Момиче, изчезнало безследно, съобщи преди година, че е живo
Автор: Екип Ruse24.bg 12:24 / 17.04.2024Коментари (0)845
©
На 20 октомври 2010 година 14-годишно момиче изчезва безследно, след като излиза за училище от дома си в Амарило, американския щат Тексас.

13 години по-късно Джесика Делгадило отново се появява, съобщава местното издание Amarillo-Globe News, позовавайки се на данни на органите на реда.

На 2 ноември жена се е свързала с отдел "Убийства“ на полицията, твърдейки, че е изчезналата Джесика. Може ли наистина да е така? 13 години след изчезването? Разследващите са вземат ДНК проби от жената и ги изпращат за изледване. Няколко месеца по-късно резултатите показват, че това наистина е Джесика Делгадило, предава bTV.

Случаят все още остава загадка. Жената моли полицията да не публикува подробности за изчезването ѝ, както и текущото ѝ местонахождение.

Преди да изчезне беследно, Джесика никога не е бягала от дома си.

Шест месеца след като е видяна за последен път, полицията приключва разследването без резултат. "Не знаем какво се е случило с нея“, казва тогава старши полицейски офицер.

През 2023 г. случаят на Джесика обаче отново излиза от архивите и се появява в публичното пространство, след като следователи в родния ѝ град създават отдел за "студени досиета“.

Може би тогава жената решава да се свърже с органите на реда, за да съобщи, че е жива.

"Студените досиета“ са разгледали три случая, надявайки се да им вдъхнат нов живот и да дадат нова енергия на разследванията. Местната полиция иска помощ от Националния център за изчезнали и експлоатирани деца. Оттам бързо изпращат двама агенти в Амарило, за да помогнат с разследванията. Агентите вникват в детайлите на всеки случай. Те актуализират стара информация и разпространяват подробности за изчезванията в социалните мрежи, като разпространяват и снимки на изчезналите лица към настоящата им възраст, генерирани чрез изкуствен интелект.

Случаят на Джесика Делгадило е приключен, което дава на следователите време и свобода да съсредоточат усилията си върху двата случая, останали неразрешени.

През 2002 г. в Амарило изчезва Бранди Ноубъл, тогава на 16-години. Нейният профил е определен като "застрашен“. Преди да бъде подаден сигнал за изчезването ѝ, тя е в неизвестност вече 6 месеца.

През 2008 година изчезва и 9-годишният тогава Дориен Томас.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Предаване "Цветовете на Пловдив"
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: