Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мощен трус в ансамбъл "Пирин"!
Автор: Екип Ruse24.bg 11:49 / 28.10.2021Коментари (0)501
©
Позиция на артисти от ансамбъл "Пирин"-Благоевград:

"Фолклорен ансамбъл "Пирин“ за пореден път е жертва на управляващите община Благоевград. Д-р Петьо Кръстев е отстранен от директорския пост на Ансамбъла задкулисно, безскрупулно и без каквото и да било основание. Интересното в случая е, че на 2 ноември миналата година излязоха резултатите от конкурса за директорската позиция, а те са: първо място за д-р Петьо Кръстев с 223 точки; второ място за Мирослав Димитров със 124 точки; трето място за Стоимен Добрев със 116 точки.

И тук възниква въпросът как кметът решава, че вторият класиран на конкурса, който е с 99 точки по-малко от първия, е по-квалифициран и достоен за поста. Д-р Петьо Кръстев е с почти двойно по-висок резултат от другите двама кандидати. Важно е да се подчертае, че в журито на конкурса участваха авторитетни имена, доказани професионалисти: проф. д-р Елена Кутева – дългогодишен директор на НФА "Филип Кутев“; Христо Димитров – директор на НФА "Българе“; Петър Матев – главен експерт – направление Музика към Министерството на културата. Или може би кметът на община Благоевград – Илко Стоянов разбира повече от български фолклор и от сценично изкуство от журито на конкурса?!

Самият той заяви на среща с артистите от Ансамбъла, че не разбира от тази материя, и му е необходимо време, за да се потопи в атмосферата и да опознае институцията ансамбъл "Пирин“. След това му отне само четири дни, за да вземе своето решение да отстрани директора д-р Петьо Кръстев и неговия творчески екип. Какво налага спирането на работен процес с работеща концепция и заменянето й с друга, много по-слаба по точки такава – на Мирослав Димитров, който зад гърба си няма нито един реализиран музикално-танцов спектакъл с негови авторски произведения? Друг важен момент, на който също трябва да се обърне внимание, е нормално ли е артистите от Ансамбъла да разбират за кадровите промени от медии?

Надяваме се на национално ниво хора, които ценят институции от такъв ранг, да обърнат внимание на този сериозен казус, защото в момента се решава съдбата на ансамбъл с 65-годишна история, който е и емблемата на Благоевград – "Пирин“.

С уважение,

Артисти от ансамбъл "Пирин“-Благоевград"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Почина актьорът Матю Пери
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: