Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Москов: Безплатни лекарства ще има във всяка аптека
Автор: Екип Ruse24.bg 09:06 / 27.07.2015Коментари (0)396
©
Аптеките, които подписват договор с Касата, ще имат задължително на рафтовете си напълно безплатно лекарство за всеки пациент със социално значимо заболяване. Нито един здравноосигурен няма да дава нито лев от джоба си за лекарства. Това заявява министър Петър Москов в интервю за "Труд".

"В момента в някои аптеки липсва напълно платеният генеричен продукт, който, да кажем, е 5 лв. и пациентът е принуден да си купи оригиналния аналог, който обаче е 55 лв. Описаният проблем се наблюдава в малките населени места, където следващата аптека е на десетки километри. Още нещо - с фармацевтичния съюз сме в нелоша степен на подготовка на текстовете, които дават възможност за създаване на мобилни аптеки. Това е решението за отдалечените, труднодостъпни и малки населени места, в които няма фармацевтични обекти. Държавата ще гарантира осигуряване на специални автомобили, които ще бъдат оборудвани с хладилна техника и всичко необходимо. За да може хората от далечно селце да знаят кога по ясен график ще пристига мобилната аптека и те ще могат да си вземат лекарствата", категоричен е Москов.

По думите му пустеещите имоти и терени на болниците, които никога не са били предмет на медицинска дейност и не са били нужни за нея, ще подлежат и без законова промяна на концесиониране:

"В правителството и с Министерството на финансите работим всички тези терени, които са точно 302 и днес са тежест на болниците (защото им се плащат данъци, такси, охрана), да могат да бъдат договорени за концесия, за отдаване под наем или продажба. А това е начин за стопяване на задълженията на болниците. Подобно действие не е свързано с политическа доктрина - дясна или лява, а със здравия разум. Т.е. когато имаш нещо, което никога не си използвал и не ползваш, а ти носи разходи, по-добре да намериш начин да ти донесе пари", коментира Москов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: