Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Московски: Превозвачите правят компромиси, а гърците ни лъжат
Автор: Екип Ruse24.bg 16:21 / 21.02.2016Коментари (2)548
© БГНЕС
Стоя зад всяка моя дума и твърдя, че всичко, което съм казал е коректно и справедливо. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в Бургас.

"Ако някога в изказванията си съм си изпуснал нервите по посока гръцката държава, моля да бъда извинен. Само че стоя зад всяка моя дума и твърдя, че всичко, което съм казал, е коректно и справедливо. В крайна сметка аз съм български министър на транспорта, не съм гръцки министър на фермерите", категоричен бе той.

"От вчера гърците твърдят, че ние създаваме проблема. Те били освободили пътното платно и границата била свободна", каза още министър Московски.

Той допълни, че ако пак се затвори границата от Гърция неконтролируемо, според него категорично нещата ще излязат от контрол и от българска страна.

"Гръцки фермери ни поставят условия да им минаваме през КПП-то между 5.00 и 10.00 часа сутринта. Това е абсурдно, такива преговори не искам да водя. Аз един път ги водих. Попитах превозвачите дали са съгласни. Те се съгласиха, казаха, че е компромис от тяхна страна и въпреки това гърците ни излъгаха. След три дни направиха 100-процентна блокада, без да предупредят никой", коментира преговорите с гръцките фермери Московски.

По думите на министър Московски, българските превозвачи са коректни и няма ескалация на напрежението. "Между тези 7-8 хиляди блокирани камиона близо 50% не са български. Това са австрийски, унгарски, чешки, полски камиони", допълни той. По неговите думи, загубите от блокадите са огромни. Министърът каза, че само преките транспортни разходи, които се нанасят върху фирмите там са между 350-400 хиляди евро на ден. Според него загубите са десетки милиони и предстои да се изчислят коректно.

"Обследвахме всички подобни казуси на ниво Европа. Има подобни казуси между Франция и Испания, Холандия и Белгия, Австрия и Италия. Подобен тип документи, изготвени, за да се нотифицира тази процедура от Европа, която и ние искаме, да се задейства "инфрийчмънт" срещу Гърция, сме пакетирали и изпратили и би трябвало да са вече в ЕК в пълен набор. Другата линия е възможността в гръцки съдилища да се водят тези дела. Колегите са изискали от посолството в Атина документация, която трябва да бъде попълнена надлежно, за да могат сезирани или адвокати, или да се заведат такъв тип претенции. Ще окажем пълно съдействие на всеки, който иска да си потърси правата по този начин", категоричен бе Московски.

Източник: Радио "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Страната им е със милярди заеми. Беше пред фалит. Не можеха да свържат двата края. Сега спират едни от малкото средства които имат. Сами си го набутват. Аз съм ги бойкотирал тотално. Повече няма да отида на почивка там нито да похарча 1лв за гръцки стоки. Това лято хиляди Българи няма да отидат на почивка там заради една шепа безделници. За 1 месец извън сезона изгубиха милярди лятото ще е по 10
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: