Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Московски: Продажбата на "БДЖ Товарни превози" ще е от полза за държавата
Автор: Екип Ruse24.bg 17:30 / 10.10.2011Коментари (6)485
© Ruse24.bg
"БДЖ Товарни превози" ЕООД трябва да се приватизира, каза днес Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Продажбата трябва да стане по чисто икономически съображения, както и заради бъдещата нотификация на Европейската комисия на заем от Световната банка за БДЖ.

За да разреши заема, генерална дирекция "Конкурентоспособност" на ЕК иска БДЖ да има поне 50 процента собствен принос във финансирането си. "Тези 50 процента няма откъде да дойдат, освен от евентуалната приватизация на "БДЖ- Товарни превози" - каза Московски.

Другият вариант е БДЖ да се откаже от пазарния си дял. Това означава, че "БДЖ Товарни превози" ще загуби голяма част от стойността си. По-добре държавата сега да получи максимално висока цена за дружеството, заяви министърът.

Работните групи на БДЖ и синдикатите са в постоянна комуникация и обсъждат точките в бъдещия Колективен трудов договор, каза Московски. Но и сега държавата си изпълнява задълженията по действащия КТД, добави той. Проверка ще установи колко са изчезналите вагони на БДЖ, каза министърът в отговор на журналистически въпрос. По данни на Криминална полиция те са около хиляда, каза Московски.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.10.2011 г.
+1
 
 
Много ми е интересно,Товарни превози са единственото печелившо звено на БДЖ,каква е логиката да се продава,при положение,че те изкарват парите за БДЖ.В цял свят пътническите превози са на загуба,защото в това се състои социалната функция на железницата,защо не продадат Пътнически превози,при положение,че те са на загуба и дълговете на БДЖ се трупат главно от там,а също и от прекалено раздутата администрация/пример-36 000 души железничари над 20 000 души администрация,т.е. на 1 един работник се пада-1 счетоводителка,1 началник и много често поне още един началник/,съкратете си и администраци1та,ама не като съкращенията досега,казват,че ще съкращават администрация,а в интерес на истината досега няма нито един съкратен от тея търтеи,а само експлоатационен персонал,тези които по цял ден и по цяла нощ работят/тези които хората ги изкарват невъзпитани,вулгарни и т.н./,пазят живота на хората,изкарват парите на БДЖ,а накрая все те са на топа на устата,къде тайно ги съкращават,къде нетайно!!!Тази продажба на Товарни превози ще доведе до фалита на БДЖ!!!
Aнонимен
на 11.10.2011 г.
0
 
 
като продадат" Товарни превози" и видим кои ще я купи ще се разбере Mосковски за кого работи, може би за същите които купеха "Булгартабак"
Aнонимен
на 11.10.2011 г.
+1
 
 
Няма и не може да има "изчезнали" вагони, по посочените начини! Защото , всеки вагон който премине през граница, съответната ЖП администрация го описва и в зависимост от това, в коя международна железничарска организация членува(ОСЖД/МСЖД), чрез тях,предявява финансов иск, за преминаване през територията и /или престой. Това се следи много стриктно. Продавайки единствено печелившите Товарни превози, БДЖ е обречено, тъй като Пътническите, не само у нас, а и в целия свят са губещи. Те изпълняват социални функции. Празни приказки на некомпетентни хора!
0
 
 
Продажбата ще е от полза за правителството,за да закърпи временно бюджета.Тя няма да е от полза за държавата,защото след като се изпапат парите,кой ще дотира "Пътнически превози"?Няма да е от полза и за работниците,но тях никой не ги пита.Питайте Иван Костов къде са вагоните.Братята сърби отдавана са ги нарязали за скраб.Щом Дянков казва,значи е така...
Aнонимен
на 10.10.2011 г.
0
 
 
Чиновниците много крадат!Нужно е пазарно мислене, каквото държавните служители нямат и само пречат ! Най-добре е , когато държавният служител не се меси в бизнеса !В краен случай, може да се намеси по отношение на безопасноста !
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: