Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Московският патриарх: Българите трябва да са вечно благодарни на Русия
Автор: Екип Ruse24.bg 12:45 / 29.01.2020Коментари (22)565
©
Московският патриарх Кирил се надява, че българският народ завинаги ще запази "любовта, уважението и благодарността към руския народ“ и че отношенията между Руската и Българската православна църква ще укрепнат, съобщи БГНЕС.

Предстоятелят на Руската църква заяви това след празничното богоявленско богослужение в катедралния събор в Елохово, Москва, в което взе участие Старозагорският митрополит Киприян.

След службата патриарх Кирил покани българската делегация на братска трапеза, където отбеляза, че "никога и никаква сила не може да изтръгне от паметта на сърцето на руския народ любовта към българския народ“.

"И мисля, че от съзнанието и паметта на най-добрите синове и дъщери на руския народ никога няма да бъде изтръгната любовта, уважението и благодарността към руския народ, който действително е дал огромни жертви, за да избави братска България от чуждоземно и иноверно иго“, заяви той.

"Да даде Бог нашите отношения да укрепнат, за да съдействат и за укрепването на междуправославните отношения“, каза още патриарх Кирил.

Старозагорският митрополит Киприян осъществи няколкодневна визита в Москва, която включваше концерт на църковния хор при катедралния храм "Св. Николай“ в Стара Загора“ по покана на Московския международен дом на музиката.

Визитата на българската делегация не бе отразена в официалните църковни сайтове, освен в сайта на Руското подворие у нас.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Л1,Елестар,Коко Шанел,Добрия вълк , Вятърничавия и Бай Рангел. Това са проститутките на руското посолство и товарищ Гундяев им е светъл пример за БЕЗРОДИЕ,щом може да харесваш този гнусен кгбЕйски мафиот.
+1
 
 
Няма такава наглост от този кагебист!Жертви са дали и много други народи!България Е ДАЛА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ЖЕРТВИ!Вие другари дойдохте и ОКУПИРАХТЕ България!
+3
 
 
Вие не забравяйте,че ви дадохме азбука да можете да четете и пишете...Също ние покръстихме вашите попове и ви дадохме православната вяра!
на 29.01.2020 г.
-1
 
 
Питам се някой , слушал ли речта московският патриарх и дали си направил труда я преведе и осмисли. Дори да не направил горе споменатото , поне прочетохте ли какво пише в статия. Заглавието е доста подвеждащо : "Московският патриарх: Българите трябва да са вечно благодарни на Русия" и даващо повод на всякакви отрепки да плюят и изкарват помиите си... България се превърна в страна , където "циганския " манталитет е над човешкия... Всеки плямпа , нещо въз основа на факти , които я разбрал ,я не , но трябва да се отвори една голяма уста... И НЕ ЗАЩИТАВАМ НИКОГО , а по-скоро се дразня на агресията породена у някой изродчета дето коментират без дори да са прочели за какво става дума и без да са направили нещо полезно за страната ...
+1
 
 
Агент Гундяев е един гнусен козел и мафиот. Той боклука не е разбрал,че те трябва да са ни благодарни вечно,че сме им дали вярата на която служи и буквите на които пише. А "огромната" част от загиналите руснаци са служили на Царя им.А Царя е от Бога. Същия тази корона която болшивиките убиха и изгориха заедно с цялото му семейство.И се пръкнаха сталинисти и кагебейски копеленца рожба на които е и президента им днес и този патриархален козел. А историята не е салфетка. 500 г.спаха за нас. Чак 1877г.се сетиха да не би да се откачим сами от султана,както бяха поели Румъния и Сърбия.Щото независимата българска екзархия е от 1870г. А за огромните ИМ загуби ще напомня,че Иван Грозни е избил повече волжки българи в земите на Волжка България и Казан отколкото са загинали във войната 1877/78г. Изрод невеж.Негодник!!!
+3
 
 
Като толкова ни обичате, защо не ни върнете заграбените архив по братски, а господин КГБ-ейчик!
+3
 
 
Тоя червен боклук що не си гледа работата? Левски, Ботев, З. Стоянов, Раковски не са обичали рАсия. Подменя се историческата истина и ни се натрапват червени идеологии
+5
 
 
Я, как се е изцепило пак това второразрядно съветско ченге.... Точно обратното е, руснаците трябва да са вечно благодарни на България! От нас са получили азбуката, езика, културата и това как да си направят държава.... Затова руснаците трябва да са вечно благодарни на България!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: