Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Моя страна, моя България" и "Една българска роза" ехтят в Ханой, Росен Желязков отличи заслужили граждани на Виетнам на топъл прием за парламентарната ни делегация
Автор: Петя Кузева 16:25 / 07.01.2024Коментари (0)1074
Изпълнения на емблематичните "Една българска роза" и "Моя страна, моя България" на перфектен български език от страна на домакините от Виетнам вдигнаха на крака председателя на Народното събрание Росен Желязков, колегата му в парламента Борислав Гуцанов и заредиха максимално с емоции и настроение всички от делегация ни в Ханой, предаде репортер на "Фокус".

Десетки българи, учили, работили и живели в България през годините присъстваха на специалния прием от посолството ни във Виетнам.

 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков връчи отличия на виетнамски граждани, допринесли за развитието на двустранните отношения между България и Виетнам на официална церемония в Ханой.

"Изключителна чест е за мен да връча наградите на тези достойни граждани на Виетнам, които са истински приятели на България", заяви в приветствието си пред присъстващите на церемонията председателят на Народното събрание Росен Желязков

Той благодари на отличените за безкористната подкрепа, труда и енергията, които през последните 20 година са вложили за развитието на двустранните отношения.

"От два дни съм във Виетнам и съм силно развълнуван от топлия прием и сърдечните приятелски чувства, които виетнамските граждани изпитват към България и нейния народ", посочи Росен Желязков.

 Усеща се по топлия прием от страна на нашите колеги и приятели, хора, които са близки, сподели председателя на българския парламент по време на церемонията.

"Всеки от вас носи мил спомен от България, това ни прави по-силни и това е капитал, който ние трябва да оползотворим", каза председателят на Народното събрание Росен Желязков.

" Днес двете държави трябва да покажат на народите ни,  че ние желаем да бъдем заедно по пътя на ускорено икономическо развитие и да използваме потенциала, който има България като член на ЕС, а Виетнам в АСЕАН, отбеляза председателят на българския парламент и допълни, че доверието и приятелството са гаранция за развитието на двустранните взаимоотношения между България и Виетнам.

"Уверен съм, че голяма заслуга за това страната ни да е позната и харесвана във Виетнам имат точно личностите, които днес ще получат заслужените си награди", подчерта той.

Отличия получиха шест виетнамски граждани, които са подпомагали дейността на Асоциацията за приятелство Виетнам-България през последните 20 години. Наградени за дългогодишната си работа за насърчаване на двустранните отношения бяха председателката на организацията в периода 2018 – 2023 г. Нгуиен Тхи Тханх Хъонг, заместник-председателят на Асоциацията генерал-лейтенант доц. Ле Тху Ха, Та Куанг Канх и Хоанг Ван Шанх.

Получилите образованието си в България доц. Хоанг Тхай Лан и Нгуиен Чъонг Шън също бяха сред отличените за своя принос за развитието на приятелството между българския и виетнамския народи.

Церемонията по връчване на отличията е организирана от Българското посолство и Асоциацията за приятелство Виетнам-България с участието на членове на Парламентарната група за приятелство Виетнам-България. На нея присъстваха председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по икономическа политика и иновации Хамид Хамид (ПГ на ДПС), председателят на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и председател на Групата за приятелство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ "Продължаваме промяната – Демократична България“), заместник-председателят на Групата за приятелство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ "БСП за България“) и народният представител от групата Иво Русчев (ПГ "Възраждане“), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ "Продължаваме промяната – Демократична България“), Цветан Предов (ПГ "Има такъв народ“), Ангел Георгиев (ПГ "Възраждане“) и Александър Вълчев (ПГ "Има такъв народ“).


Още по темата: общо новини по темата: 1092
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/182 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: