Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Можело! Голям обрат с учителката, получила 17 000 лв. сметка за телефон!
Автор: Екип Ruse24.bg 11:04 / 18.10.2022Коментари (0)343
©
Битката на педагожката доведена до успешен край. Плаща само 200 лв., колкото е бил лимитът за разходи.

Учителката по музика Полина Алексиева няма да плаща 17 хиляди лева сметка за мобилен телефон.

Щастливата развръзка сподели пред "България Днес" педагожката, след като битката й за справедливост бе доведена до успешен край. Преподавателката в едно от най-престижните столични частни училища ще плати 200 лв. за мобилните услуги, колкто е определеният й лимит на разходи.

"Това показва, че с активност и отстояване на правата човек може да преобръща ситуацията в своя полза. Да не стои безучастен отстрани, а да се бори с неправда, институции и/или нагли учреждения в държавен или частен сектор", сподели пред вестника Алексиева.

Както преди време писахме, колосалната сума вгорчи първия учебен ден на преподавателката. Педагожката прекарва няколко часа в Сърбия, които се оказват "златни" за портфейла й.

Всичко започва от есемес от мобилния оператор, че Полина трябва да изпрати съобщение за потвърждение, ако иска да има интернет в западната ни съседка. Тарифата е закована на 117 лева, без да стане ясно на потребителя за какъв пакет точно става въпрос и защо точно тази сума е фиксирана.

Въпреки че стойността е голяма, Алексиева изпраща есемес заради неотложност на ползването на мобилни данни. Лимитът на сметката й е 200 лв. и тя е спокойна за крайната сметка.

Вместо това се случва нещо шокиращо за учителката по музика. Малко след като се връща в България, Полина получава известие, че текущата й сметка е 15 101,20 лв. без ДДС. А на 9 септември идва и фактурата с начислено ДДС - повече от 17 000 лв.

Какво се оказва?

"Наричало се билшок. Пускаш си интернет уж, но те ти изключват лимита. В есемесите от оператор не става ясно, защото са написани неразбираемо и подвеждащо. Разбираш късно, че правиш сметка от хиляди, защото имало 24-часово синхронизиране, а по-късно на своя земя и още един път начисляване на ДДС. В договора тази информация не е дадена. Била съм и преди извън България, ползвала съм интернет - не съм имала никога такива проблеми", споделя Алексиева.

След като преподавателката алармира в социалните мрежи за бруталната сума, която трябва да плати, се включват множество хора, попадали в същата ситуация или имащи свои близки, минали по сходния път, със съвети да потърси правата си по законов път.

"На сайта общите условия по-късно са ъпдейтнати, а и си ги променят регулярно. Знаят много добре какво са направили. След тази ситуация на сайта им програмите са сменяни неколкократно. За разлика от преди, към настоящия момент вече има и "пакети за Балканите". Преди това нямаше. Споделям опита си, за да се предпазите", допълва педагожката.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: