Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мъж легна на операционната маса в пловдивска болница и се събуди ужасен
Автор: Екип Ruse24.bg 16:04 / 28.03.2016Коментари (22)988
©
Мъж от Хаджидимово стана жертва на безсмислена и ненужна операция, застрашила живота му в пловдивската болница "Каспела", пише struma.com. Бил опериран заради диагноза "диастаза", с която бил на преглед. След като операцията минала, той с ужас установил, че там направили ревизия и поправка - "ексцизия" на стар "цикатрикс" /белег/, при условие, че мъжът никога в живота си не е бил опериран. 

След безсмислената хирургична намеса е предизвикана херния и днес коремът на пострадалия мъж расте с всеки изминал ден. Състоянието му е тежко, той носи колан, за да не изпаднат червата му.

Историята започва с банален преглед при лекар от пловдивската болница. 65-годишният Александър Вангелов отива на преглед с диагноза "диастаза" /разделение на предните коремни мускули/ и преглеждащия го лекар заявява, че трябва да бъде опериран. 

Записват го още на следващия ден. И ето какво разказа Вангелов:

Постъпвам в болница на 28.10.2015 година за преглед с диагноза "диастаза". Без никакви обяснения от страна на д-р Димов ме насрочи за операция на следващия ден. Какво и как са се гаврили по време на операцията, не ми е известно.

След изписването ми от болницата си обаче получавам епикризата и установявам, че диагнозата за заболяването ми е друга. В същата е отразено и че са ми правили "ексцизия на стария цикатрикс", което преведено от доктор, означава, че имам предишна операция.

Отговорно заявявам, че това е пълна измислица и лъжа. Никога преди това не съм опериран.
След операцията се чувствам изключително зле.

Коремът ми е подут и болезнен при допир. Не мога да се храня нормално. При направена консултация с хирурга от Благоевград д-р Таковски ми бе обяснено, че са ми предизвикали херния, която трябва задължително и спешно да се оперира.

Опитвам се да си отговоря на няколко въпроса:
Колко пари са източени от Здравната каса за проблем, който е могъл и да не се оперира?

Кой ще ми плати за причиненото ми неразположение?
Кой ще ми подсигури средства за по нататъшно оперативно лечение и възстановяване, тъй като съм с инвалидна пенсия от 195 лева?

Прилагам епикриза и снимки на състоянието ми в момента, което се влошава с всеки изминал ден.
Много се надявам, че въпросните доктори ще бъдат санкционирани, за да не може да продължава гаврата със здравето на хората.

Не мога да си искам правата в съда, защото по стара българска поговорка "Гарван гарвану око не вади" и няма как да се докаже, че докторите са сгрешили, пък и не разполагам със средства. Това, което ми се случи, е страшно, казва Вангелов.

Според него лекарите в болницата му се изсмели, когато казал, че ще ги съди заради ненужното отваряне на корема му, довело до сериозни последици. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нлагодарение на Проф.Д-р Димов съм на път да спечеля войната с рака.....това е човека който ми вдъхна надежда и ми научи как да понасям всички препятствия по които трябваше да мина.Това е доктора,благодарение на който не се сринах псически и да си мисля като 80%от онкоболните че рак=смърт.....благодарение на него аз приех рака като една диагноза нищо по-лошо.....Благодарение на този доктор открил възлите ми на време ми отстрани щитовидната жлеза а белега е почти невидим....За жалост са малко докторите като него....съмнявам се дълбоко да е виновен той
+3
 
 
Колкото по-бързо затворят това предприятие,толкова по-добре за всички !!!! Оперираха майка ми цели 4 пъти,след като още след първата разбраха всичко !!! А тогавашния доцент,вече професор,беше в основата на нещата !!! Ако искаш да си платиш-добре,но ако се замислиш и не дадеш пари,те водят,че си лежал цял век !!!! Пълна проверка от както е създадена !!!!!
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 29.03.2016 г.
+6
 
 
В тази Каспела един "бизнесмен" преди 2 години искаше да ме оперира понеже имах проблем с адукторите и ме стресира доста сериозно, но аз размислих и реших да почивам повече време, за да видя как ще ми се отрази почивката и евентуално след това операция и О ЧУДО след 6 месеца почивка, започнах да си тренирам доста активно отново и вече нямам този проблем просто ги бях възпалил сериозно, а този изрод щеше да ме нареже просто за някой лев повече.
+6
 
 
Няма по долно нещо от лекарската мафия.....само вижте какви коли карат и как пазаруват и тогава ги защитавайте.
на 28.03.2016 г.
+3
 
 
Значи от коментарите ми направи впечатление че двама души се изказват с добри думи за въпросния Д-р Димов. Затова е добре да се уточни че Димов е дал диагноза а после е направена операция по друга диагноза. Незнаем конкретни факти,но е възможно въпросния Димов да няма никаква вина защото може да не е участвал в операцията нито пък в промяната на първоначалната диагноза. Определено такива случаи трябва да се разследват до дупка а при доказана вина да се съди по обвинение опит за предумишлено убийство! Та да се върнем на думата,Димов може да не е виновен но виновни има и имената им трябва да се чуят на подсъдимата скамейка! Човека не е опериран преди,каква ревизия какви 5 лева? Тези случаи са ежедневни и ни режат живи без да има нужда за да лапат хиляди левове допълнително върху месечните си заплати! Случая има отзвук защото се е получило усложнение,но ако всичко беше минало наред сега защитниците на Д-р Димов може би щяха да са трима,като третия щеше да бъде човека от снимката,който щеше да е доволен че е здрав без да знае че са го рязали безпричинно! И в заключение -15 години решетки за виновните в ситуацията,защото тук не говорим за грешка а за грешка при опит за измама със здраве!
+4
 
 
Далеч съм от мисълта да защитавам докторите и най-вече якото крадене по клинични пътеки, но специално впечатленията ми от проф. Димов са много добри. Хубаво е да се види и неговата страна по този неприятен случай.
+2
 
 
Нека по полека с квалификациите ,във всяко стадо си има мърша,на мен пък ми спасиха живота в тази болница ,благодарение на проф.Димов,хвала на такива хора ,не онези които източват касата, рано или късно те си намират майстора,нека не очерняме всички под един знаменател.
+19
 
 
Абсолютно винаги и задължително за подобно нещо се иска второ мнение, че даже и трето ако е необходимо!!
+23
 
 
Тези доктори съвсем през просото са я подкарали. Няма ли сила, която да ги вкара в правия път?
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 28.03.2016 г.
+9
 
 
Думата Глог говори ли му на някой нещо? Най-опасни са тези, които нямат избор.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: