Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мъж рисува свастики по дърветата в градски парк, напада и майки с деца
Автор: Екип Ruse24.bg 13:32 / 10.03.2020Коментари (0)584
©
Поредно нападение на мъжа, който заплашва с пистолет хора в Борисовата градина в София. Освен че размахва газово оръжие, Димитър Кисьов, който е председател на Комисията по планинско бягане, беше изрисувал дърветата в парка с кървави кръстове.

Преди ден е напръскал със спрей мъж, който е разхождал кучето си в парка, съобщи Нова телевизия.

Жалбите до полицията и общината са многобройни, но вече втора година няма кой да спре бившия атлет. Красимир Желязков разхождал кучето си в Борисовата градина, когато бил нападнат от треньора по планинско бягане Димитър Кисъов.

"Извика: "Прибери си кучето!" Аз го извиквам и продължавам. Кучето идва зад мен и в един момент се обръщам да го видя дали приближава и виждам как той му нанася огромен ритник и се обръщам да го питам: "Какво става?" Както го питам, той се развиква", каза Желязков.

Красимир пада на земята, напръскан е с лютив спрей.

"Десетина минути бях на колене. Опитвах се да се освестя. То е кошмарно, не го пожелавам на никого. Явно с лютиви чушки ли, цялото ми лице гореше. Очите, аз ги затварям, защото ако ги отворя, то е страхотна болка", каза още Желязков.

За лош късмет, в Борисовата градина нямало други хора.

"След това, без да виждам, заедно с кучето, успях да стигна с огромни затруднения до охраната на руското посолство и благодарение на добротата на този човек, той ме закара до нас, защото аз не виждах нищо", каза още Желязков. Прегледан е в болница, извадил си е и медицинско. Мъжът е пуснал жалба, както в полицията, така и в общината. Сигналите срещу Димитър Кисьов вече са десетки.

"Включително в "ИСУЛ" казаха: "Да, то имаше един такъв случай около Нова година". В полицията ме питат: "Пак ли този?", заяви Красимир Желязков.

През 2018 г., бившият атлет Димитър Кисьов заплашваше с пистолет хора в Борисовата градина, изрисува и част от дърветата с кървави кръстове. Освен Ана и Иван, треньорът размахвал пистолет и срещу други хора в парка.

"Удари кучето, извади един пистолет, който аз не знаех какъв е и стреля два пъти по животното. Оказа се, че е имало преди това жалби от някакви ученици, учител", каза жена.

Въпреки десетките жалби, засега на Кисьов са съставяни само актове от общината, затова че унищожава дърветата в Борисовата градина. Материалите са изпратени в съда, правена му е и психиатрична експертиза. Тя е показала, че мъжът е вменяем. Страхът у хората обаче става все по-голям.

"Има и свастики. Това е убийствено, да срещаш по дърветата свастики. Много мъчително за всички нас. Страхуваме се, озърташ се, притеснен си, уплашен си. Гледаме да се събираме. Като видиш някой, се радваш, за да се успокоиш".

"Това е терор над всички хора, които се разхождат тук. Той напада млади майки с деца", добави Красимир Желязков.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигранти и бежанци
Проблем с недостига и износа на лекарства
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: