Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
НАП напомни, че победителят в "Биг брадър" дължи данък върху наградата си
Автор: Екип Ruse24.bg 13:53 / 09.06.2010Коментари (9)760
© Ruse24.bg
Победителите в "Биг брадър фемили" дължат 10% данък върху доходите, както върху сумата от 200 000 лв., така и върху пазарната цена на колата и апартамента, които ще спечелят. Това напомнят от НАП часове преди финала на шоуто.
По закон паричните и предметни награди, които не са изплатени от работодател, са доходи от други източници и се облагат по общия ред. Това означава, че членовете от семейството (без децата), което получи голямата награда, ще трябва да подадат декларация за облагане на доходите до края на април 2011 г.

Наградите трябва да се посочат в Приложение 6 "Доходи от други източници" от декларацията за облагане на доходите, придобити през 2010 г. Всеки член от щастливото семейство трябва да декларира, своята Ѕ част както от сумата от 200 000 лв., така и от апартамента и колата по пазарни цени. Ако съпругът или съпругата има доходи и от други дейности, като например по трудови или граждански договори, то той или тя трябва да попълни и съответните приложения от декларацията за съответния вид доход.

За щастливото семейство остава и задължението всяка година да си плащат добросъвестно данък сгради, такса смет за придобития имот в София, както и данъка върху новопридобитата кола.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 10.06.2010 г.
0
 
 
Парите и колата ще взема, ама апартамента в София ще им го дам да си го заврат някъде! Защо не е например в някое китно градче като Белоградчик или Карлово?
+1
 
 
"Правителството оттегля внесените за обсъждане в парламента проекти за промени в законите за корпоративното подоходно облагане и за данъците върху доходите на физическите лица. .... Измененията в Закона за доходите на физическите лица се отнасяха до облагане на печалбите от участие в хазартни игри. Мотивът за оттеглането на проекта е свързан с готвените промени в Закона за хазарта. Облагането на печалбите от участие в хазартни игри ще бъде обсъждано след приемането на поправките.
+2
 
 
хахахаха, държавата гледа всячески да цедиииии! Същото и за печалбата от тотото ли се отнася? :ППППППППП
+3
 
 
Всеки,който участва в подобни свинщини заслужава публичен разстрел,а ония,дето ги гледат,мястото им е в каторга,понеже са непълноценни субекти!
+3
 
 
Няма нещо такова като - Бонус. Всичко се облага, дори и годишните премии и бонуси. Най-вероятно сега ще ги порежат от парите в брой едва ли ще вземат повече от 100 хил. Тъй като веднъж ще платят 10% върху имота и колата, както и върху парите. След това съответно при прехвърлянето и регистрацията на апартамента и автомобила ще трябва да платят и общинските такси и данъци, както и най-вероятно и нотариалните такси, които не са за пренебрегване. Изобщо чудно ми е как тези хора вътре изобщо се подложиха на това!?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Енергийна криза
Природни стихии
Мигранти и бежанци
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: