Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
НАП ще продава колите на шофьори с големи неизплатени глоби към КАТ
Автор: Екип Ruse24.bg 12:35 / 13.06.2010Коментари (8)240
© Ruse24.bg
Националната агенция за приходите (НАП) ще продава колите на шофьори с големи неизплатени глоби към КАТ, съобщиха от агенцията. Така например шофьор дължи над 3000 лв. по наложени му от КАТ глоби. Той е натрупал общо 79 неплатени наказателни постановления. Шофьорската му книжка е отнета от КАТ, но глобите са останали неплатени. От НАП ще му дадат едноседмичен срок да плати или да представи обезпечение. Ако не стори това, инспекторите на приходното ведомство могат да запорират колата му и да я продадат на търг, ако не постъпи плащане. Общо петима българи имат неплатени глоби към КАТ на стойност над 1000 лв. За всички тях съществува риск от запор и продажба на колите им, ако не се издължат на хазната до седмица.

До две седмици НАП Пловдив ще обяви за продажба сребристо ауди ТТ кабриолет. То е на пловдивчанин, който освен дълговете си за данъци има и неплатени глоби към КАТ. Колата е произведена през 2000 г. регистрирана е, оборудвана е с двигател с мощност 180 конски сили, кожен салон, климатроник и е в много добро състояние. Софийската дирекция на НАП пък в момента продава катафалка волво.
От началото на годината Агенцията за държавни вземания се вля в НАП. С това в приходното ведомство премина събирането на неплатените в срок глоби. След промяната всеки клиент на НАП, който иска удостоверение за платени данъци и осигурителни вноски, задължително се проверява за неплатени глоби. Удостоверенията за платени данъци и осигуровки се изискват по различни поводи - например за участие в обществени поръчки, при кандидатстване за банков кредит, при издаването на лицензии и разрешения за определена дейност и много други. От агенцията за приходите поясняват, че глобите, наложени на граждани от различни институции се плащат пред съответния държавен орган. Неплатените навреме глоби се изпращат в НАП едва след като не бъдат внесени в срок по сметката на съответния публичен взискател - например КАТ.

Нововъведение в практиката на НАП по събиране на глоби е прихващането им от суми за възстановяване. Това означава, че ако гражданин има неплатена глоба, с нея ще бъде намалена сумата за възстановяване - например при връщане на надвнесен данък, когато се ползват различни данъчни облекчения.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
поредната недосмислица и перачница на пари...
0
 
 
Полицаите и депутатите са от богопомазаните, няма какво да ги мислим те и с 200 да се блъснат някаде нищо няма да им стане, нека си карат без колани, но само по богопомазани пътища отделени специално за тях, за да не се бъркат в живота на обикновенните хора.Докато държавата нея поеме някой стойностен човек който знае какво да прави, положението ще е такова, с разни бивши мутри ченгета и т.н който незнаят какво да правят.
+3
 
 
То пък хората са се засилили коли да купуват. НАП да си приготвят по-голям паркниг, че доста коли ще им се нтарупат. Даже може и табела да му сложат "АВТОСАЛОН НАП"
0
 
 
така е когато хората които трябва да дават пример са най-големите бушмени!!!
+3
 
 
Ако се пишеха глоби и актове на полицай половината щяха да ходят пеша на работа, и да не създават рискови ситуации като спират кадето им хрумне.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Енергийна криза
Случаят "Даная"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: