Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
НАП ще проверява концертите на "Металика" и "Рамщайн"
Автор: Екип Ruse24.bg 15:37 / 17.06.2010Коментари (0)189
© Ruse24.bg
След масовото присъствие на инспектори от столичната НАП на концертите на AC/DC и "Лордовете" в София, служителите на дирекцията няма да подминат и предстоящите в края на юни фестивали "Парк лайф" и "София рокс", научи Ruse24.bg. Отново, съвместно с полицията, данъчните ще извършват наблюдение и контрол на входовете на терминал 2 на летище София и на националния стадион, където ще се проведат концертите. Инспекторите от приходната агенция ще следят за броя на хората, които влизат, за наличието на фалшиви билети за вход, за отчитането на приходите от концерта. Ще се проверява дали организаторите начисляват дължимия данък върху възнаграждението на всеки един от чуждестраните изпълнители, участващи в концертите, както и дали за лицата наети по граждански договори за даден концерт се начисляват и декларират дължимите данъци и осигуровки.

Освен това данъчните ще проверяват и амбулантните търговци, които продават сувенири, чадъри, напитки, храна или други дребни вещи. Инспекторите ще следят за произхода на продаваните стоки и придружаващите ги документи. След приключване на изявите ще се засичат отразените от търговците продажби чрез касовите апарати.
 
"Целта на проверките по време на големите музикални изяви в София е предварително да установим дължимите от организаторите данъци и осигуровки. Само от концертите на AC/DC и Lord of the Dance в София, на които имаше засилено присъствие на инспектори от столичната НАП, в бюджета са внесени данък печалба и осигуровки за повече от 90 000 лв."- каза Светлана Паунова, директор на ТД на НАП София.
От столичната НАП са категорични, че тези проверки няма да са инцидентни, а ще съпътстват проявите на всички световни звезди в София.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Наводнения 2024
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: