Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
НИМХ пусна прогнозата за началото на декември, ще усетим сериозно капризите на времето
Автор: Екип Ruse24.bg 19:27 / 30.11.2023Коментари (0)659
©
През нощта над равнинната част от страната и котловините ще бъде облачно и мъгливо, а в планинските райони ще преобладава ясно време. Утре през по-голямата част от деня в западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, и котловините от Югозападна България ще се задържи предимно облачно и мъгливо, като временно подобрение на видимостта ще настъпва в часовете около обяд.

В останалата част от страната ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В Източна България и Предбалкана ще духа умерен и временно силен югозападен вятър, с който ще се пренася топъл въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, по-високи в източните райони. Максимални температури - между 15° и 20°, значително по-ниски: 5°-10° в районите с трайна мъгла.

В София минимална температура - около минус 1°, максимална - около 7°.В събота с югозападен вятър затоплянето в планините и в Източна България ще продължи, а в котловините и в западната част от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, ще се задържи мъгливо и сравнително студено. Минималните температури ще са от 0°-2° в районите с мъгла до 12°-14° в местата с южен вятър. Дневните температури ще са от 4°-8° в крайните северозападни райони до 18°-20° на много места в Източна България.

Над страната ще има разкъсана висока облачност, която вечерта от северозапад ще се увеличава и вплътнява. През нощта срещу неделя ще започнат валежи от дъжд. С ориентиране на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух. В неделя ще бъде ветровито и облачно, с валежи, предимно от дъжд. Температурите ще са с малък дневен ход – по-ниски в Западна България, докато в югоизточните райони ще е все още топло.

Вечерта и през нощта срещу понеделник, с продължаващото застудяване, дъждът ще преминава в сняг; в Източна България в понеделник ще вали мокър сняг. Вечерта от запад валежите ще спрат, облачността от северозапад ще се разкъсва, временно и ще намалее. Вятърът ще отслабне.

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните – между 0° и 5°. Във вторник минималните температури ще са отрицателни, дневните ще се повишат с 1-2 градуса. Вятърът ще се смени с изток-югоизточен. Облачността отново ще се увеличи, но вероятността за валежи е малка. В сряда и четвъртък ще бъде предимно облачно, повишава се вероятността за валежи от дъжд и сняг, значителни количества не се очакват. През втория ден дневните температури слабо ще се повишат.

Още по темата: общо новини по темата: 480
05.05.2024 »
21.04.2024 »
17.04.2024 »
04.04.2024 »
24.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/80 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Скандал за реорганизацията на движението в центъра на София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: