Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
На 61-години внезапно почина много известен наш бизнесмен!
Автор: Екип Ruse24.bg 17:28 / 06.08.2021Коментари (0)739
©
На 61-годишна възраст внезапно почина Радосвет Радев - председател на Българската стопанска камара и изпълнителен директор на "Дарик радио". Роден е на 21 юли 1960 г. в София. Завършва Юридическия факултет на Софийския държавен университет, специализира маркетинг и мениджмънт в САЩ. Работи последователно в Софийски градски съд и в Програма "Христо Ботев“ на Българското национално радио. През 1988 г. става агент на Шесто управление на Държавна сигурност, като досието му е унищожено в самото начало на 1990 г.

През 1992 г. създава "Дарик Радио“. Член е на Български бизнес клуб "Възраждане“ – затворен елитарен кръг от едри бизнесмени, притежаващи най-значимите предприятия в България и влияещи активно върху политическия живот в страната в началото на новото хилядолетие. Председател е на Съвета на директорите на "Геология и геофизика“ АД, "Дарик имоти България“ АД и "Доверие-Капитал“ АД. Член е на Съвета на директорите на "Доверие-Брико“ АД и на КК "Албена“ АД. Член е на Надзорния съвет на "Медика“ АД и на "Доверие – Обединен холдинг“ АД, както и на УС на "Елит“ АД – Павликени.

Председател е на Съюза на българските национални електронни медии и е член на УС на Националния борд по туризъм и на Фондация "Буров“.

От 1990 г. Радосвет Радев е член на УС на БСК и зам.-председател на камарата на обществени начала. На 19 юни 2018 г. Управителният съвет на Българската стопанска камара го избира за изпълнителен председател, а на 5 декември 2018 г. е избран за председател на УС на БСК.

През 2018 г. Радосвет Радев е и ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели, обединяваща национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

"В това изключително трудно за нас време той пое риска и ангажимента да изведе Камарата от нелеката ситуация. Нещо повече, беше амбициран да я направи модерна, водеща бизнес организация. И работеше неуморно за това! Наложи му се да навлезе екстремно бързо в работата и го направи. Направи много компромиси с личното си време и ангажименти, в името на организацията", пишат още от БСК.

"За тези три години г-н Радев се превърна не просто в наш ръководител, но преди всичко беше наш приятел - човек, на когото можеш да се довериш, с когото можеш да споделиш идеи, от когото можеш да получиш подкрепа и разбиране. За всичко това му благодарим! Надяваме се пътят му да е светъл, както ние ще пазим светъл спомена за него", добавят от Камарата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: