Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Над 1000 преподаватели подготвят бъдещи учители чрез иновативни технологии
Автор: Екип Ruse24.bg 14:19 / 17.04.2024Коментари (0)769
©
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти - бъдещи учители. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при откриването на Център за иновативни образователни технологии в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив (АМТИИ).

Центърът е изграден по Националната програма на МОН "Повишаване компетентностите на преподавателите от държавните висши училища, подготвящи бъдещи учители“. Нейна цел е обучението на студентите по педагогически специалности да стане по-компетентностно и практически насочено, както и те да развият умения за използване на съвременни дигитални технологии при преподаването. За постигането ѝ е самите университетски преподаватели преминават целенасочени обучения в две направления – иновативни технологии и компетентностен подход, които впоследствие предават на студентите-бъдещи училите.

"Тази програма е изключително важна, защото ние искаме в рамките на училищеното образование все повече и по-реално да навлезе компетентностният подход. Учениците да учат не само за оценки и за възпроизвеждане на знанията, а да придобият реални умения за живота, които да им дадат възможност след това да се реализират успешно“, изтъкна министър Цоков.

Той откри новия Център за иновативни образователни технологии в АМТИИ заедно с ректора на Академията доц. д-р Жан Пехливанов. В него ще получат квалификация около 40 педагогически специалисти от Академията, които впоследствие ще приложат в центъра своите знания и умения за обучение на студентите бъдещи учители, както и на докторанти и преподаватели от останалите направления във висшето училище. Учители от средните училища също ще могат да повишават квалификацията си в новия център. Той е част и от Националната мрежа от университетски центрове по иновативни образователни технологии с цел бърз обмен на знания, опит и добри практики в тази област.

Официалната церемония по откриването домакинства проф. д-р Галина Петрова-Киркова – директор на Департамент за езикова и специализирана подготовка към Академията. На събитието присъстваха настоящият и бивш ректор на Аграрен университет Пловдив, доцент д-р Боряна Иванова и проф. д-р Христина Янчева и новоизбраният ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив - проф. д.н. инж. Галин Иванов, дългогодишни партньори на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“, както и представители на академичното ръководство и преподавателския състав на Академията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: