Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Надежда Нейнски: Много е възможно този уникален шанс за България да се отложи още
Автор: Йоланда Пелова 21:31 / 25.03.2024Коментари (2)955
© Фокус
Еврозоната е уникалният шанс на България и ако ние не успеем да се справим с това предизвикателство, съпътствано в момента и от тези политически промени, много възможно е този прозорец, който се отваря за България, да се отложи още, предвид и всички международни събития. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Надежда Нейнски, дипломатът и бивш външен министър.

До този момент всички участващи в дискусията за бъдещето твърдят, че няма разлика в подкрепата им за приоритетите, но никой не казва как точно ще ги постигнат, отбеляза Ненски.

"Защото за да можеш да извършиш реформа, която е в основата на осъществяването на приоритетите, особено за еврозоната, но също така и за Шенген, се взимат политически решения, но те стъпват върху изпълнени критерии. За да се изпълнят критериите и да се извършат реформите са необходими мнозинства. Т.е. трябва да се съблюдават някакви европейски правила, да се води политически, а не битов разговор за това какво да се случи в България. И смятам, че това, което се случи, ще бъде много ясен урок за това, че не трябва да се принизява дебатът на такова битово ниво и че трябва да има изработени съгласия по конкретни политики, ако вървим към предсрочни избори, разбира се, но засега такива са първоначалните нагласи от всичко това, което се случи, включително и в днешния ден", отбеляза Нейнски.

Тя обърна внимание, че трябва да се мисли по време на самата предизборна кампания, защото така или иначе най-вероятно същите политически сили отново ще седнат на масата на преговорите непосредствено след изборите.

"Според мен основното нещо, което в момента трябва да се наложи като стил на предизборната кампания – пак правя тази уговорка, ако се върви към избори, но така или иначе в един момент ще има избори, дори да бъдат редовни – това е да се започне политически дебат по приоритетите и по политиките за България, а не да бъде махленска свада и битов разговор, който отвращава и отблъсква избирателите. Политическите сили и лидерите трябва да се фокусират как да разширят влиянието, независимо коя политическа сила, и да привлекат от онази периферия, която в момента е демотивирана да гласува поради всеприетата разпространявана бих казала хибридка за това, че "всички са еднакви маскари“. Но ако ние влезем в тази схема на битовизми, на размяна на обиди, защото вижте – елементарното приличие е изчезнало от политиката. Казвам го дори с болка. Уважението между политиците.

Вие може да имате различни виждания, може да имате различна биография, но в крайна сметка хората гледат какво се случва в политиката и си казват: "След като те могат да си позволят да се държат по подобен начин, какво да очакват от нас?!“. И това развращава обществото. И в този смисъл политиците трябва да зададат коренно различен разговор. И много се надявам – може би на чудо, но все пак продължавам да се надявам, че това нещо е възможно дори и у нас", коментира още Надежда Нейнски.

Още по темата: общо новини по темата: 363
27.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
22.04.2024 »
22.04.2024 »
22.04.2024 »
предишна страница [ 1/61 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.03.2024 г.
+1
 
 
а аз много се надявам да се отложи продажнице
Aнонимен
на 26.03.2024 г.
+1
 
 
нАдке ,не се занимаваи с работи от които не разбираш.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: