Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Най-богатият македонец: За мен България е най-красивата и най-близка
Автор: Екип Ruse24.bg 13:41 / 17.09.2018Коментари (0)1209
©
"За мен България е най-красивата и най-близка като страна и народ от всички държави в региона". Това каза най-богатият македонски бизнесмен Орце Камчев пред местното издание "Фактор", цитирано от БГНЕС.

Премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев имаха куража много бързо да разрешат изкуственото неразбирателство, което имахме в продължение на десетилетия с Договора за приятелство, който те подписаха миналата година, казва Камчев и подчертава: "Това бе ключов момент, който ни даде възможност да направим компромис и с Гърция".

"Поради тази причина трябва да имаме успешен референдум. Ако днес не решим въпроса, утре няма да ни бъде и това трябва да е ясно на всички... Прекалено много време загубихме през последните 27 г. с исторически глупости, митове и легенди. Те създадоха проблеми не само с нашите съседи, но и със самите нас, вътре в страната ни. Невъзможността да решим спора с Гърция ни изхвърли от възможността отдавна да бъдем част от ЕС и НАТО. И повярвайте ми, Македония нямаше да бъде в тази ситуация в която се намираме днес, нито в икономически нито в политически план" /ако не беше пропусната тази възможност, бел.ред./, казва още Камчев. "Поради тази причина много ясно и на висок глас ще изразя моята позиция - нито ще имаме по-голям шанс, нито пък сме имали по-храбър лидер от премиера Заев. Аз лично съм "За" договора с Гърция, както бях и "За" договора с България. Аз съм европеец и искам Македония да бъде част от тази структура. Искам да живея в Македония, която ще бъде по-различна от тази днес. Искам да бъдем членове на НАТО и ще направя всичко, което зависи от мен. С присъединяването към новата общност, ние ще бъдем длъжни да разсъждаваме и работим по европейски начин", подчертава той. Според най-богатия македонец Орце Камчев, съгласно класацията на "Форбс", България е поне с 30-години по-напред от Македония в различни области, включително земеделие и здравеопазване. "Погледнете какво притежава България днес, която е член на ЕС", призовава още Орце Камчев.

Той подчертава, че "никога не е имал директни бизнес отношения с братовчеда на Никола Груевски Сашо Миялков, докато той е бил висш служител". "Това гарантирам и заставам зад думите си. Днес също нямам такива бизнес отношения. Ако някой от неговите фирми и деца участват като акционери, аз това нещо не мога да го забраня, защото има хиляди акционери. Но в управителните съвети нямаме такива отношения. Вярно е, че бяхме приятели, но повече не сме. Причините за това са различни от спекулациите, но това остава помежду ни", казва в заключение Орце Камчев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: