Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Народът срещу Нинова
Автор: Екип Ruse24.bg 12:30 / 20.03.2017Коментари (11)1348
©
Корнелия Нинова буквално подпали социалните мрежи с постинга си: "Демокрацията ни отне много". Той има всички шансове да се нареди до реплики като "Танковете да дойдат" и "Братя, не купувайте".

Ето част от първите коментари:

Даниел Смилов: "Демокрацията ни отне много..." - Корнелия Нинова. Очевидно на някого е отнела и ума".

Ивайло Дичев: "Нинова е назад с материала: "демокрацията" се обругаваше през 90-те, сега е модно злото да идва от "либерализма".

Стефан Тафров: "Демокрацията ни отне всичко, но ни даде Корнелия, да не се оплакваме".

Николай Младенов: "Корнелия се подигра с поколения българи, дали живота си за свободна и демократична България. България, в която нейната партия погреба свободата и демокрацията за половин век. И после цинично каза, че вината я поема само с мезето. Циници! Посипи си главата с пепел, Корнелия! С пепелта на черквите, които взривявахте; с паметта на хилядите, които избихте; с хартията на парите, които печатахте, за плащаме хиляди левове за хляб. 

Посипи си главата с пепел и се разкай. Извини се и кажи, че си допуснала грешка. Защото тази демокрация "дето ти е отнела много" е свещена и за нея от Възраждането до днес хората живота са си давали!"

Жозефина Иванова: "... но ни даде свободата да мислим..." E, очевидно не всички се възползват от тази свобода. Някои хора, та и цели партии страдат от трайна идейна и изобщо мисловна констипация".

Ангелина Пискова: "Дали Нинова загуби ума си седмица преди вота или така мисли преобладаващият електорат?"

Евгени Кънев: Рекомунизацията на БСП е в пълен ход - явно е подаден сигнал отвън като през 1919 , 1944 и 1989 - сега е да изоставят социалдемократическите "глупости"...време е за сваляне на одеждите и да покажат голата истина.

Аделина Марини: Ако не беше демокрацията, сега другарката Нинова можеше и да я няма или на никого да не му пука, защото можеше и да направим като румънците - а именно народен съд с избиване. Ама понеже сме демократи, та ги пуснахме да си говорят каквото си искат. Въпросът е дали и ще ги изберем, че да доубият и без друго полумъртвата ни демокрация #мамкавибе

Георги Дренчев: "проблемът на тъпата България е в тъпата демокрация".

Калин Манолов: "Корни, ако демокрацията ти е отнела много, обърни се към Доган. Той разпределя порциите на фирмите в държавата, капиш?"

Ралица Ковачева: По повод загубите от демокрацията, ще ви споделя една история отпреди доста години. Дара беше в детската градина, икономическата криза беше в разгара си, аз работех доброволно и безплатно за европейски каузи и изобщо, положението беше доста трудно от всяка гледна точка. Та в тоя един момент ни събират на родителска среща в детската градина. Темата е: събират се пари, за да се префасонира бившето перално помещение във физкултурен салон. 

На фона на обичайните аргументи "за децата", "знаете как е с делегираните бюджети" и пр. аз се опитвам да задам въпроси, свързани с цената на мероприятието, с неговата важност и наложителност да се случи именно в тоя момент, а най-вече - нуждата да се финансира именно от родителите. Защото, аргументирам се, в крайна сметка всички институции компенсират недостига на пари като накрая опират до горкия гражданин/родител, а той самият няма откъде да поиска. 

И тук директорката, вече крайно изнервена, казва: Ами така е! Това е демокрацията, дето толкова си я искахте! Ето ви пазарната икономика, нали за това се борихте! Плаках след тая родителска среща. От гняв, от обида. Уви, все не им се ядосваме достатъчно на такива, все сме малко, все сме разделени. И затова пак се налага да ги слушаме, безсилни.

Цвети Илиева: "Корнелия сигурно е искала да каже "Никой не може да ви даде това, което ние можем да ви отнемем". Нещастница пълна. Демокрацията в САЩ какво отне на сина й? В Северна Корея да беше отишъл, там си имат всичко".

Жюстин Томс: "Какво ни отне демокрацията? Сериозно питам".

Марена Асенова: Според Корнелия демокрацията ни била отнела много неща?! Я кажи кой ти даде милиони за да пратиш детето си в най-скъпия университет в САЩ?! А кой ти даде акциите от "Техноимпекс" и те направи едра буржоазия ... ?! А кой ти даваше тлъстите заплати в бордовете на "Булгартабак" и Пловдивски панаир. Ония, на които им взе "демокроцията". Балъците, които гласуват за измекяри като теб.

Повръща ми се от теб, Корнелийо. Само като ти видя гнусната мазна лъжлива мутра и ми се обръща перисталтиката".

Стефан Корадов: "Корнелия Нинова и Сашето Симов вече открито втвърдяват ядрото с чист комунизъм. Демокрацията била отнела на комунистите много - образование, здравеопазване, не знам си какво... По-скоро им отне властта да мачкат 8 млн българи, да ги тикат по лагери и да ги ограбват с един държавен фалит на всеки 15 години. Та докато българските пишман-десни се хапят помежду си, БСП подобрява все повече шансовете си да дойде на власт с някои от най-комунистическите послания в историята си. Срам и позор за всеки "десен", чийто основен политически опонент не е БСП + ДПС."

Виктор Стоянов: "Приятели, бесен съм. Чашата преля след репликата на Корнелия "демокрацията ни отне много". Каква безмерна наглост. Това са хора, оперирани от чувство за срам и морал. Какво ти отне демокрацията, Корнелия? Та ти си милионерка, а детето ти учи в САЩ. Защо не го пратиш в Магаданския университет? Какво отне демокрацията на червената върхушка, която превърна властта си от политическа в икономическа? 

Колко години държите икономиката ни на каишка и с всички сили спирате свободния и конкурентен бизнес, за да пълните гушите на собствените си олигарси? Къде са пенсиите на бабите и дядовците ни, Корнелия? Демокрацията ли ги отне или вашата престъпна клика ги изнесе в западни банки? Вие българска партия ли сте? Във външнополитическото ви говорене не чуваме нищо, освен смешен плач за свалянето на санкциите срещу Русия. 

Съсипахте всички възможности, които ни даде ЕС да се превърнем в нормална държава. Само за да взимате комисионни от мъртвородени и ненужни на страната мега-проекти. И още, и още, и още... Да продължавам ли, Корнелия?

Приятели, бесен съм. Вбесете се и вие. Независимо от това за коя различна от БС/к/П, демократична партия ще дадете своя глас - гласувайте. Излезте масово. Всеки ден до изборите си слагайте хаштаг #STOPбсп. Споделяйте този и други постове, разобличаващи лицемерието на БСП и лидерите ѝ. Пишете, питайте, говорете. Тази престъпна партия не трябва да печели дори с 1 глас. Бесен съм. Вбесете се и вие! #STOPбсп.

Мария Ласкин: "Едни призовават Корнелия да се извини за идиотското си изказване, други, още по-наивни, прогнозират, че това щяло да предизвика разочарование и да намали гласовете за нея. Само дето пропускат най-важния детайл - електоратът на Нинова е възможно най-тъпата и маргинална част от населението. Абсотно нищо няма да промени това ѝ изказване. 

Даже напротив, ще им затвърди подкрепата за нея. Това са хора, които лелеят за "онова време", празнуват със знамена със сърп и чук и портрети на Сталин и Г. Димитров 9 септември, когато братският съветски народ ги освободил от фашистко робство, и ненавиждат демокрацията. Те са същите, които не могат да смятат и твърдят, че по бай-Тошово време живеели по-добре, щото хлябът от 0.30 лв на средна заплата 200 е по-евтин от днешния на средна заплата над 900 лв. 

Същите, които тя като новоизбран лидер заведе да се поклонят на Т. Живков. Колкото ги отблъсна инфото за Решетников, толкова и това. Тези избиратели са полезните идиоти, без които такива като нея нямаше да ги има на политическата карта".

Иво Инджов: "Всъщност, не демокрацията, а капитализмът ни отне много неща. Но когато капитализмът е "вътре", в партийното ръководство - как да му припишеш вина?"Теодор Михайлов: Корнелия Нинова: "Демокрацията ни отне много". А можеше да ни отнеме само вас".

Отворено писмо до Корнелия Нинова

Другарко Нинова, знам, че няма да прочете това писмо, а още по-малко се надявам, че ще ми отговорите. Но това няма да ми попречи да се обърна с няколко прости въпроса към вас.

Спомняте ли си най-тежкият терористичен акт в историята на България с 213 убити и 500 ранени в църквата "Света Неделя"?
Спомяте ли си кървавият преврат на 9 септември?
Спомняте ли си хилядите убити българи от Народния (ви) съд?

Спомняте ли си отнетата земя, къщи, фабрики и поминък на милиони българи? Спомняте ли си "член първи", който узаконява БКП като единствената управляваща "ръководна сила в обществото и държавата"? Спомняте ли си лагерите на смъртта, където попадаха всички българи несъгласни с линията на партията ви? А прасетата хранени с труповете на убитите спомняте ли си?

Спомняте ли си колко българи бяха убити на границата в гръб, в опит да напуснат режима, който вие бяхте наложили? Спомняте ли си колко съдби бяха унищожени от вашата Държавна сигурност?
Спомняте ли си лицата на стотиците хиляди прогонени в Турция от режима ви? Спомняте ли си колко къщи е имало на мястото на НДК, мястото, където и сега провеждате конгресите си?

Спомняте ли си "отчуждаването", когато изгонвахте хората от къщите построени от дядовците им, защото земята ви трябва за нов партиен дом? Спомняте ли си как крихте ядрената авария в Чернобил и как хиляди деца манифестираха под радиоактивен дъжд и хрупаха радиокативни зеленчуци? Спомняте ли си как за една нощ се превърнахте от БКП в БСП? Спомняте ли си как си създадохте опозиция? Спомняте ли си как създадохте ДПС? Спомняте ли си колко още партии сте създали, за да имитирате "демократичен" процес? Спомняте ли си как фалшифицирахте изборите?
Спомняте ли си как си написахте конституция?
Спомняте ли си как фалирахте и ограбихте банките? Няколко пъти.


Спомняте ли си как по ваша заповед полицията премаза с кръв протестът на гражданите срещу мизерията, до която го бяхте докарали вие?
Спомняте ли си милионите, които прогонихте в чужбина, защото тук бяха обречени да не могат да изхранват децата си? Спомняте ли си целувката на Сергей и Местан на Орлов мост? Спомняте ли си как преди 3 години по време на вашето управление фалирахте и ограбихте КТБ? Спомняте ли си, как в пленарна зала преди 4 години гласувахте Делян Пеевски за шеф на националната сигурност?
Спомняте ли си, че България е пълноправен член на ЕС и НАТО, докато защитавате руски интереси?

Изобщо спомняте ли си произхода на думата "демокрация" и да не би да я бъркате с "декорация", другарко Нинова? Защото българският народ има памет, другарко Нинова. И той няма никога да ви прости. Не се надявайте и да забрави!

С огромно неуважение, искрено не ваш:
Теодор Михайлов"

Валентина Маринова: "Заради тъпата Корнелия Нинова България е жалка постсъветска територия".

Анелия Димитрова: "Да, Нинова, демокрацията ви отне лагерите, затворите, политическите преследвания, убитите на границите, изядените от прасетата! Проклети да сте!"

Александър Николов: "Демокрацията ни отне радостта от бананите по Коледа. Сега банани може и да има всеки ден, ама не им се радвате така, нали?"

Веселин Дремджиев: "За жителството, визите, ерген.данък, бригадите,манифестациите и бананите казала ли е?"

Виолета Симеонова: "Да кажеш "Демокрацията много ни отне" е като да се опитваш да обясниш на концлагеристите, че са загубили сигурността на бараките, безплатната въоръжена охрана с кучета и гарантирания, макар и насилствен труд".

Христо Николов: "Демокрацийо, отнеми ни Корнелия! Ама завинаги!"

Георги Харизанов: Темповете с които Корнелия Нинова се превърна в най-мразеният български политик са наистина забележителни. Постигането на такъв обществен консенсус по отношение на лидер на БСП е една от запазените марки на тази партия, на която очевидно и Госпожа Лъжа реши да не изневери. А скоростта на политическото й самоубийство е на път да бие дори неподобримите до момента рекорди на ДСБ.

Самуил Петканов: "Пиарката на ДПС и Корнелия Нинова близначки ли са или просто са един човек?"

Катерина Фарконас: "Между всички комуняги Нинова е най-безочлива!"

Николай Цолев: "Нинова срещу демокрацията. Синът иска в чужбина, но душата си иска концлагерите".

Делян Делчев: "К. Нинова казала "Демокрацията ни отне много", очевидно с носталгия за член първи, заради липсата на който сега трябва да ходи на избори".

Доли Янкова: Според Корнелия Нинова демокрацията е отнела много на българите, като доброто здравеопазване и образование.
А дали наистина сме имали качествено здравеопазване, след като по време на социализЪма средната продължителност на живота е бил 66 години, а днес достигна 75 години? 

Що за образование е имало при социализма, при условие, че министърът на Културата на БСП Стефан Данаилов написа: "Збогом, Мария!", а ФБ е пълен с профили на възрастни хора с правопис на цигане със завършен трети клас? Та какво сме загубили при демокрацията, освен удобните мисловни модели, носещи сигурност на менталните роби на социализЪма?

 


Още по темата: общо новини по темата: 288
18.08.2020 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да върнат парите от Демокрацията.Да даде личен пример с акциите от Техноимпекс. После да призове и този на който разчита в Пловдив...другаря и Гергов.Връщат парите от Демокрацията и ние им връщаме бай Тошо :)
+3
 
 
Тази никаквица трябва да бъде линчувана публично .
+3
 
 
Корнелия Нинова да беше отишла в събота на поклонението в комунистическия концлагер - да поговори на хората, чиито родители нейната партия-столетница въдворяваше в лагерите, и след нечовешки гаври и изтезания хвърляше труповете им на прасетата. Причината - тези хора са били най-будната и мислеща част от българския народ, следователно вредни за режима, наложен на България от "братска Москва". Да беше обяснила на техните близки и на бай Кольо, единственият оцелял лагерник, как нейната партия ще спре репресиите и мачкането и ще върне свободата и правата. Щяха да я изгонят с камъни. Това, което трябваше да се случи още 1990, и което ако се беше случило, сега въпросът ама защо Полша, Чехия и другите бивши комунистически държави са така, пък ние онака, нямаше да е на дневен ред. Гласуването за БСП е не просто проява на дивотия и маргиналност. То е престъпление срещу бъдещите поколения.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2017 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: