Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Наша пощенска марка ще бъде част от колекцията на МОК
Автор: Екип Ruse24.bg 10:53 / 18.05.2023Коментари (0)338
©
Пощенската марка, посветена на 100-годишнината на Българския олимпийски комитет, ще бъде част от колекцията на музея на Международния олимпийски комитет. Изданието бе пуснато в употреба днес от заместник-министъра на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски, председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, председателя на Международния олимпийски комитет Томас Бах, изпълнителния директор на "Български пощи“ ЕАД Филип Алексиев и председателя на Съюза на филателистите Спас Панчев, съобщиха от Министерството на туризма.

Темата спорт се появява в българското маркоиздаване в началото на 30-те години на миналия век, каза по време на церемонията заместник-министър Папукчийски. Олимпийската тематика за първи път е представена чрез филателното изкуство през 1956 г. по случай 16-ите Олимпийски игри в Мелбърн, Австралия.

С най-новото пощенско-филателно издание се присъединяваме към честването на 100 г. от създаването на Българския олимпийски комитет, добави заместник-министърът. Той подчерта, че проектът е дело на художника доц. Илия Груев. Изданието изобразява най-ярките личности и постижения на България през годините. Художникът е избрал портретите на Борис Георгиев – първи олимпийски медалист, на Евтим Китанчев - първи председател на Българския олимпийски комитет, Никола Станчев - първи български олимпийски шампион със златен медал. Включени са и спечелените до този момент 55 златни медала на олимпийски игри, 90 сребърни и 85 бронзови приза от български спортисти.

Пощенската марка за колекцията на музея на Международния олимпийски комитет бе връчена от Красимир Папукчийски на Томас Бах. В рамките на церемонията председателят на Международния олимпийски комитет получи и почетен плакет на Министерството на електронното управление.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: