Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Насилникът Гюкай поиска домашен арест! Съдът го отряза, за да защити Деница
Автор: Пламена Николова 17:29 / 15.12.2021Коментари (0)394
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд потвърди като законосъобразна определената от Районен съд – Варна мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Гюкай Ш., съобщиха от пресслужбата на съда.

Той има предявени обвинения, че в период 30 април 2021 г. – 28 ноември 2021 г., повторно и при условията на продължавано престъпление, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие. 30-годишният мъж бил задължен да се въздържа от извършване на насилие и да не приближава на разстояние по-малко от 100 метра бившата си жена и тяхното дете. Освен това на 28 ноември отправил и закана за убийство. Деянията се явяват тежки умишлени престъпления, като НК предвижда наказание "лишаване от свобода“ до 6 години.

Защитата на Гюкай посочи, че мярката, определена от Районен съд – Варна се явява прекомерно тежка и беше поискан "домашен арест“ на адреса на лицето в село Гроздьово. Изтъкнато беше, че докато е действала заповедта за защита тъжителката доброволно е живеела с мъжа и семейството му в селото и е имала свободата да си отиде. Освен това давала и различни интерпретации на съжителството си с Гюкай Ш.

Въззивният окръжен съд сподели основанията на Районен съд – Варна, че са налице кумулативно изискуеми предпоставки за определяне на първоначалния арест. Събрани са достатъчно по обем доказателства, на базата на които да се направи обосновано предположение за съпричастността на Гюкай Ш. към деянието, за което е обвинен. И този съдебен състав прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.

От справката му за съдимост е видно, че той е многократно осъждан за престъпления от общ характер. През 2020 г. е сключил споразумение за притежание и разпространение на наркотици и притежание на незаконно оръжие, като Окръжен съд – Варна му е наложил присъда от 2 години "лишаване от свобода“ с 4 години изпитателен срок. През юни тази година е осъден за престъпления, идентични с тези, за които и в настоящия момент се изправя пред съда.

Тричленният съдебен състав подчерта, че настоящите деяния се явяват извършени в рамките на изтърпяване на наложено наказание "пробация“ и в изпитателния срок на другото осъждане, като се отличават с интензивност през месец ноември. С цел да изолира Гюкай Ш. от лицето спрямо което са извършени престъпленията, съдът счете, че следва да потвърди наложена му най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража.

Определението на Варненски окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Още по темата: общо новини по темата: 1
16.02.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: