Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Неочаквана развръзка в семейството на трагично загиналия Стефчо
Автор: Екип Ruse24.bg 12:21 / 21.07.2020Коментари (0)991
©
При любовника си се прибрала майката на отровените деца от с. Кардам Росица Живкова. Тя била качена на влака от родителите си и отпътувала за харманлийското с. Българин, където живее новият й приятел. Росица е бременна в четвъртия месец със седмо поред дете от овчаря. При появата й в Кардам плъзнаха слухове, че чака близнаци и местните настръхнаха срещу безотговорната Росица. При медицински преглед било установено, че тя носи само едно бебе, коментират нейни съселяни в мрежата. Хората са настръхнали срещу "глупавата калпазанка" Росица и са категорични, че ако бащата на поредното й бебе не е по-разумен от нея, и то ще страда като братчетата и сестричетата си.

Заради новия мъж в живота си многодетната майка заряза оцелелите си по чудо пет хлапета от опасния препарат, сложен незнайно от кого в стените на дома им в Кардам. От отровата загина 9-годишният син на Росица – Стефчо, в края на октомври 2019 г. По случая тече разследване на прокуратурата, което все още не е приключило. Експертите са категорични, че смъртта на момченцето е причинена от отровен газ, излъчван от препарата за гризачи. След смъртта на Стефчо многодетното семейство бе изведено от опасната къща и настанено в жилището на благодетелна съседка. Докато бабата Стоянка и дядото Живко се чудеха как да свържат двата края и да избавят децата от глад и мизерия, от забегналата им майка нямаше никаква следа седмици наред. Месеци по-късно изневиделица тя дала сигнал, че е жива и здрава и се намира в харманлийско село.

Докато всички се чудят къде се е запиляла Росица и дали изобщо е жива, започва благотворителна кампания в помощ на децата, в която се включват стотици хора със средства, храна, дрехи, битова техника. С даренията е купена и нова къщата за многолюдното семейство. Съдът постановява временна мярка за защита спрямо децата, която е отглеждане от бабата и дядото до навършване на пълнолетие на всяко от тях. До този финал се стига, защото майката не се грижи за тях, а баща им Мирослав е в затвора, където изтърпява присъда за побой. Той има и друго висящо дело за изнасилване, твърди неговата тъща. След бягството на Росица мъжът й е подал молба за развод, но делото се протака заради по-бавните процедури в съда във връзка с мерките покрай коронавируса.

Любопитна подробност около семейните отношения на Росица и Мирослав е фактът, че той е признал само три от шестте деца, родени от жена му. Така другите три се водели на нейно име. Бабата Стоянка обясни ситуацията със странно поведение от страна на зет й, за което тя не намирала причина. При раждането на децата той изхвърлял личната си карта в контейнерите за смет, а без документа не можело поредното бебе да се впише в регистрите като негово, пише още "България Днес".

Още по темата: общо новини по темата: 9
21.02.2020 »
15.12.2019 »
06.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
12.11.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: