Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Неописуема трагедия! Семейство се прибра от морето, момченцето им почина след няколко дни!
Автор: Екип Ruse24.bg 10:05 / 25.07.2019Коментари (5)734
©
Момченце на 1 година е починало в плевенската болница. Твърди се, че за 12-часовия престои в лечебното заведение медицинските лица дори не са успели да му сложат абокат. На 10 юли семейството се прибира от море с малкия Александър. Детето вдига температура, повръща и има стомашно-чревни проблеми. Консултирали са се с личен лекар, след това в частна клиника в Плевен и е препоръчано домашно лечение. В продължение на 3 дни температурата на детето не спада и родителите са потърсили помощ в Университетската болница в Плевен.

"Детето беше наистина в лошо състояние, но беше подвижно, плачеше постоянно, беше с температура до 39 градуса. Приеха го в детско отделение, в лаборатория, за да му бъдат направени кръвни изследвания. Настаниха в инфекциозно отделение. Навикаха ни какво правим в Плевен, защо сме отишли вечерта. Приеха ни. Сложиха ни система, от която изтече много малко и беше спряна. Казаха ми да му давам останалото от двете банки през устата. На всяка глътка детето изхождаше. Повиках сестрата, тя ми каза, че важното е, че не повръща", разказа майката на Александър – Велислава Иванова.

По думите й на следващия ден сутринта детето е било с влошено състояние и с много висока температура – 39,7 градуса. На детето е даден антибиотик и урбазон.

"Малко след това детето започна да гледа в една точка и не реагираше по никакъв начин. Извиках ги. Удариха му два шамара и разбрах, че детето е изпаднало в шок. Тогава дойде жена – не знам сестра или лекарка беше, дойде още една жена и преместиха детето в друга зала. Сложиха му инжекции. Сложиха му кислород. През останалото време сестрите се опитваха да намерят вени. Лекари почти не влизаха", разказа още майката.

"Искаме справедливост. Искаме да се направи нещо, за да няма други деца като нашето", добави тя.

Адвокатът на семейството Стефан Гецов обясни, че е поискал ексхумация на детето, тъй като не е направена аутопсия.

"Касае се за престъпление, при което при действията си лекарите и сестрите в болницата са постъпили немарливо или са проявили незнание в резултат, на което е настъпила смъртта на детето. За съжаление, бездействието на медицинските специалисти се пренася към прокуратурата. Прокурорът, който беше избран на случаен принцип, си направи отвод. Това ще затрудни изключително разкриването на това престъпление", обясни адвокатът.

Говорителят на УМБАЛ - Плевен Момчил Цветков заяви, че детето е било
с тежка чревна инфекция, силно обезводнено. "Лекарите от плевенската болница не са знаели, че на детето е било приложено някакво, макар и неефективно, лечение. Виждат, че е в много лошо. Имало е преглед на детето. Направени са изследвания, които преди това не са направени. На малко дете не може да се влее цяла система. Детето наистина е прието в много тежко състояние", заяви той.

Специалистът по медицинско право д-р Мария Петрова коментира в ефира на "Здравей, България", че в България липсва стандарт за начина, по който се води медицинската документация и по всяко време може да се впишат в документите извършени действия от медицински лица:

"Не мога да приема обяснението на говорителя на болницата, че детето не е лекувано 4 дни. Това дете има личен лекар, който е направил някакви усилия, детето е преглеждано в частна  болница и не са безотговорни родителите. Те просто са спазили указанията за продължаване на домашното лечение. Във времето, в което дете е прието в болницата, по думите на родителите лекарите са подходили с неохота и независимо от тежкото състояние на детето е имало въпроси защо от Ловеч отиват в Плевен, т.е. никой не изхожда от състоянието на детето", добави тя пред Нова тв.

Още по темата: общо новини по темата: 106
26.10.2019 »
12.10.2019 »
01.10.2019 »
28.09.2019 »
28.09.2019 »
28.09.2019 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как да спрат чревните инфекции като не си миете ръцете?
+1
 
 
Навикали ги, защо били отишли в Плевен?! Ми като няма полза от тая болница, направо да я закрият?! Виновни пак няма да има, детенцето няма кой да го върне.. Лекарите пак ще си взимат кинтите без да им тежи нищо на съвестта и т.н. .... Ако не ни избиват олигофрени по пътищата, цигани и болести, лекарите ще помагат..
+6
 
 
Боклуци в бели манти и униформи.За тях е важно клиничната пътека да се плати от НЗОК
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 25.07.2019 г.
+6
 
 
Чревните инфекции по нашите морски курорти не спират.Все се намира някой виновен и с това приключват проверките.
+6
 
 
Дано ги разкатаят в съда тея некомпетентни малоумници ,които стават сестри/лекари само за да изкарват по-добри пари ,а не защото си харесват работата и разбират от нея..това си извращение и вече е крайно време да вкарат в затвора някой ,за да има ред и поущрение за останалите безмозъчни практикуващи!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: