Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Николай Мартинов: Доверието е най-ценната валута в този свят
Автор: Живко Кръстев 12:10 / 08.02.2024Коментари (0)382
©
Българският капиталов пазар е недоразвит, той е бутиков, на него участват малко хора и относително не е свързан със световните пазари. Нашият пазар е доста локален и все още има път да извърви, за да достигне различните пазари с различните видове инструменти. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ управляващият партньор на инвестиционния фонд IMPETUS Capital Николай Мартинов.

"Това е нашата мисия: да популяризираме българския капиталов пазар и инвестирането в растящи иновативни компании на Българска фондова борса. За целта преди три години стартирахме индекс на технологичните иновативни компании, които са търгуват на Българска фондова борса, и ако някой е имал смелостта да си купи от седемте компании, които влизат в този индекс преди три години, сега би направил около 200%.“, каза Мартинов.

По думите му, една инвестиция не може да бъде едновременно високосигурна, високопопулярна и високодоходна – тези три неща едновременно се дефиниция за пирамида.

"Качествената инвестиция обикновено е непопулярна.  Т.е. от тези три неща едното ако не бъде изпълнено, именно непопулярността, позволява да получите екстрадоходност в бъдещето,“ разказа още той, като допълни, че именно промяната е постоянното нещо, за което ние трябва да се оглеждаме. И когато настъпва една промяна, тя се налага с десетилетия.

Според Николай Мартинов всички инвестиции в растящи компании следва да се разглеждат като дългосрочни инвестиции. Той обясни също така, че инвестициите, които са за кратък период са спекулации, а дългосрочната инвестиции, които са за 5-7 години, носят възвръщаемост, която вече пазарът е оценил след достатъчно време. "Оценката на пазара ще дойде по-късно, след като растежът бъде показан и той създаде достатъчно стойност, която стойностните инвеститори, които инвестират в дивидент и активи, оценят.“

Като интересна нова компания Николай Мартинов посочи Boleron, която излиза на Българския капиталов пазар през бийн пазара и инвеститорите в следващата седмица ще имат възможността да определят цената на тази компания. "Boleron има амбициозни цели и напълно отговаря на нашите критерии за интересна компания, която би позволила на нашите инвеститори да изпекат доходност,“ смята той.

"Доверието е най-ценната валута в този свят. Изграждането на доверието е бавен процес, а се губи за секунди. Т.е. едно неправилно поведение, една неправилна постъпка, една измама съсипва репутацията на един човек завинаги. Именно поради тази причина доверието е най-важното нещо в инвестираното. Стойността на качествените акции е доверието, че инвестиционният екип и техният лидер ще изпълнят това, което се обещали и ще докарат нещата докрай. И най-важното е, че ще споделят тази печалба с всички,“  категоричен е управляващият партньор на инвестиционния фонд IMPETUS Capital Николай Мартинов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: