Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Нинова поздрави хора на културата, читалищни дейци, учители и журналисти по случай 24 май
Автор: Екип Ruse24.bg 13:12 / 21.05.2022Коментари (0)438
©
Във време, в което сме загрижени за хляба, да не забравяме и духа, призова вицепремиерът Корнелия Нинова.  

"Благодаря ви за това, че ви има и че творите в най-трудни времена, а днешното е трудно“, каза тя пред хора на културата, изкуството, читалищни дейци, учители и журналисти. Нинова посрещна десетки писатели, режисьори, поети, художници и представители на медиите в Литературен клуб "Перото“ по случай 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

"В днешното трудно време, когато сме загрижени за хляба на народа си, не бива да забравяме духа му. Този дух, който ни е превел през вековете. Вие трябва да сте най-гордите българи, защото сте създателите, творците, преносителите на този дух“, добави още министър Нинова. Тя сподели още, че е много лесно да се градят и рушат бетонни мостове, но най-трудният, най смисленият и най-дълговечният, е духовният мост.

"И вие сте тези, които го правите – между миналото, настоящето и бъдещето, между духовното начало на България и духовното ѝ бъдеще. Знам, че ви е много трудно. Признателни сме ви за това, което правите“, каза Нинова.

Тя припомни, че през 1869 година на едно училище в Котел е изписано – "Помогни ми да те возвися“.

"Ние сме в дълг към вас, ние трябва да ви помогнем, за да възвисим заедно България и българщината. Разчитаме на вас – приемете уважението ни, приемете признателността ни и пожеланието да бъдете здрави, силни и никога не се предавайте. Родината ни има нужда от вас", заяви министър Нинова.

Сред гостите бяха директорът на Народния театър Васил Василев, режисьорката Лилия Абаджиева, актьорът Любо Нейков, поетът Бойко Ламбовски, продуцентът Александър Пенев, журналистката Валерия Велева, издателят на "24 часа“ Венелина Гочева, председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, ученици от Националното музикално училище "Любомир Пипков“ и много други.

В "Перото" бяха още и композиторът проф. Георги Костов, акад. Александър Балкански - създател на цирк "Балкански“, проф. Николай Дойнов - председател на Българските народни читалища, режисьорката Възкресия Вихърова, режисьорката Адела Пеева, историкът Георги Димитров, тазгодишната носителка на наградата за поезия на Съюза на българските писатели Елка Нягулова и много други.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: