Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Нов обрат: Прокуратурата ще повтори всички действия по разследването за Борисов, Арнаудова и Горанов
Автор: Екип Ruse24.bg 16:40 / 22.03.2022Коментари (0)822
©
Софийската градска прокуратура (СГП) е възложила разследването, свързано с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарът Севделина Арнаудова, на следователи от следствения отдел при СГП, съобщиха от прокуратурата.

На следователите е указано "всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново“, по предвидения в закона ред. "Само тогава събраните чрез тях доказателства могат да бъдат ползвани в наказателното производство“, допълват от прокуратурата. Оттам отбелязват, че "във връзка с порочно извършените на 17.03.2022 г. претърсвания и изземвания, които не могат да бъдат повторени, ще бъдат разпитани от следовател присъствалите на тях поемни лица, а на иззетите предмети и вещи ще бъде извършен оглед“.

От прокуратурата посочват още, че ще бъдат разпитани от следовател повторно свидетелите, чиито разпити са проведени от некомпетентен орган – разследващ полицай към МВР. Разпитани ще бъдат и всички други лица, чиито показания могат да допринесат за изясняване на обстоятелствата по случая. Ще бъдат назначени съответните експертизи, както и ще бъдат извършени и всички други необходими процесуални действия.

На 17 март за 24 часа в ареста бяха задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, а на следващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения. Те бяха задържани по повод образувано полицейско досъдебно производство за изнудване.

На пресконференция на 18 март прокуратурата заяви, че действията по разследването са опорочени и не са извършени от компетентен орган,  трябвало е да се извършат от следовател, тъй като става дума за две лица - членове на Министерски съвет към момента на извършване на евентуални престъпления. От градската прокуратурата съобщиха още, че наблюдаващите прокурори са преценили, че доказателствата, по образуваното досъдебно производство, към този момент не са достатъчни, за да се изведе обосновано предположение, че който и да е от тримата арестувани е извършил престъпление. 

Производството е било образувано от МВР с разпит като свидетел на премиера Кирил Петков. Разпитани са били и други хора, сред които и свързани с бизнесмена Васил Божков

На 21 март разследващ полицай от Главната дирекция "Национална полиция“ депозира в прокуратурата проекти на постановления за привличане в качеството на обвиняеми на Борисов, Горанов и Арнаудова за изнудване, както и протоколи за разпит на същите в качеството им на свидетели.

Още по темата: общо новини по темата: 137
12.12.2023 »
21.03.2023 »
16.11.2022 »
01.11.2022 »
18.10.2022 »
26.08.2022 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: