Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Нов завод у нас, ще се произвеждат 10 000 автомобила годишно
Автор: Екип Ruse24.bg 11:18 / 04.02.2024Коментари (1)883
©
Milara International подготвя нов завод в Тракия икономическа зона с инвестиция за 22 милиона долара. Във фабриката ще се произвеждат електромобили и по-специално малки товарни превозни средства с алтернативно задвижване. Целта е произведените автомобили да се използват с логистична цел. Това коментира Красимир Петков, главен изпълнителен директор на Milara International, по телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Амбицията е до средата на годината компанията да има капацитета за производство на до 10 000 автомобила. Инвестицията около разработката на превозните средства възлиза на 60 милиона долара, като основните пазари, към които се насочва продукцията на компанията, са Израел, Франция, Италия, Германия и САЩ. България обаче не изпада от фокуса на продажбите. Някои общини в страната са закупили произведени от Milara електрически камиончета отново с логистични цели и за превози.

Milara International е компания фокусирана върху разработката на роботи и развива дейност в  областта на комплексна роботизация. През годините се захваща с производство на военни роботи, а основния бизнес е насочен в разработването на техника, нужна на полупроводниковата индустрия, уточни изпълнителният директор на компанията. Сега Milara започва да произвежда електрически малки камиони, целящи да превозват стоки и товари по екологичен начин.

Изработката на автомобила е направена от български инженери, които имат изключителен талант и въображение, добавя още Красимир Петков

Сега компанията влага средства в новия си завод в Тракия икономическа зона край Пловдив, като се очаква той да бъде готов до април тази година.

Специално в Калифорния има изключителен интерес към продуктите, които се използват като училищни автобуси. Автомобилите са одобрени за всички училища в щата. Компанията стартира работа в Бостън, Масачузетс, но по-късно решават да установят дейност и в България.

Една от целите на ръководството на Milara е в страната ни да се създаде затворена екосистема в областта на електромобилността, като образованието е ключова опорна точка в постигането на тази амбиция. В Пловдив компанията открива лаборатория по роботизация във филиала на Техническия университет, като гостът заяви, че класът по мехатроника в града е най-добрият в областта си в България. В професионални училища в града също се внедряват специалности, свързани с електромобилите.

Тракия икономическа зона помага значително за развитието на бизнес средата и иновациите в Пловдив, както и за развиването на нови технологии и дейности, свързани с бъдещето на човечеството, допълни събеседникът. Гостът даде пример с Ирландия като страна, от която много млади хора са си тръгнали, преследвайки висококачествено образование и развитие. Но и като страна, която успява да си върне кадрите, като им предоставя условия за развитие.

"Аз смятам, че в България неминуемо ще се случи нещо такова. Всички тези, които са излезли навън, защото те са много, изключително умни хора, които работят в много известни компании в света и добиват много опит. В момента, в който се създаде по-добри условия за бизнеса или инфраструктура за бизнеса в Българи, много голяма част от тези хора ще започнат да се връщат обратно.“, допълва Красимир Петков.

Още по темата: общо новини по темата: 64
11.11.2023 »
30.04.2023 »
07.04.2023 »
21.12.2021 »
18.03.2021 »
29.11.2020 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Евтини работници търсим всичко друго е ала бала
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: