Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Нова схема за обвързано подпомагане на овце и кози от 2023 г.
Автор: Екип на Ruse24.bg 16:50 / 17.01.2022Коментари (0)451
©


В новия програмен период на ОСП ще има две мерки за Обвързана подкрепа за овце и кози. По първата мярка животновъдите нямат задължение да са под селекционен контрол – който произвежда и реализира на пазара, участва, съобщи в социалните мрежи Симеон Караколев, съпредседател на НОКА. До дни се очаква и втората схема за високопродуктивни животни под селекционен контрол.

ДФЗ отговаря: Индикативният график е готов, но чака одобрение

Изискванията по вече обявената на последното заседание на Тематичната работна група първа мярка са животните да са поне 50 овце-майки и/или кози-майки. Те трябва да са на възраст от 12 месеца до 84 месеца за овце и до 108 месеца за кози.

При доказване на реализацията за млечни породи ще се изискват 70 кг мляко или 35 кг мляко и 0,20 животни, родени в стопанството за клане, износ или продажба в други стопанства.

За застрашени от изчезване местни породи или биопроизводство ще се доказват 35 кг мляко или 0,20 животни, родени в стопанството за клане, износ или продажба в други стопанства.

За месодайни породи ще се искат 0,5 животни, родени в стопанството за клане, износ, вътреобщностна търговия или продажба в други стопанства.

Не се допуска едновременно подпомагане за едно животно по тази схема и по схемата за преходна национална помощ, уточняват от екипа на министерството.

 

Междувременно в рамките на заседанието на Съвета по земеделие и рибарство, което се проведе в град Брюксел, Белгия, министърът на земеделието Иван Иванов се срещна с Комисаря по земеделие и развитие на селските региони - Януш Войчеховски, съобщиха от ресорното ведомство. 

По време на срещата бе обсъден напредъкът по изготвянето на Националния стратегически план по Общата селскостопанска политика на България. Министър Иванов запозна еврокомисар Войчеховски с причините за забавянето във финализирането на Плана – политическата обстановка в страната, оставащите 3 заседания на Тематичната работна група и отразяване на поетите ангажименти от Коалиционното споразумение в него.

Той пое ангажимент за продължаване на работата на бързи обороти по завършване на Плана, във възможно най-кратки срокове, се казва в съобщението. 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Гледай напред" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от програма IMCAP на ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Евроизбори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: