Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Нова трагедия - почина майката на най-тежката българка
Автор: Екип Ruse24.bg 09:03 / 12.05.2023Коментари (0)339
©
Цветанка Секулова от Дупница не можа да се съвземе след смъртта на дъщеря си Христина и напусна този свят. Тъжната вест съобщиха близки до семейството.

"Отиде си жената. Не можа да издържи. Много се мъчеше в последно време", споделят с мъка приятели на починалата.

Цветанка се влошава критично по време на Страстната седмица от 10 до 16 април. Не е изминал и месец откакто дъщеря й напуска този свят, когато майчиното сърце не издържа и спира да бие. 300-килограмовата Христина издъхна на 22 март, като бе погребана навръх рождения си ден. Момичето не успя да дочака Христовата възраст и да посрещне с близките си 33-ата си година.

Приживе Цветанка полагаше големи грижи за дъщеря си. Въпреки болежките жената бе неотлъчно до детето си. Последните няколко месеца Цветанка бе прикована на легло, тъй като единият й крак бе почти парализиран. Пиеше силни болкоуспокояващи, за да преживява и да може да полага грижи за страдащата си дъщеря, която заради теглото си трудно се обслужваше сама. Два пъти в седмицата дома им бе посещаван от рехабилитатор, който да я раздвижва, но специалистът бе на мнение, че Цветанка трябва да бъде прегледана от лекар и да й бъде направен скенер, за да се установи състоянието й и да започне лечение. Малко след кончината на Хриси състоянието на майка й Цветанка се влошава още повече.

"Като че ли се предаде. Сама не можеше да стигне до болницата, но след смъртта на Христина нямаше и желание", разказват близки на семейството.

След влошаването на състоянието на Христина семейството изпада в драматично безпаричие. През 2013 г. момичето става свидетел на агресивна ситуация и отключва биполярно разстройство. Предписват й лекарства, които подобряват психическото й състояние, но влошават физическото. Хриси започва да трупа стремглаво килограми, които безмилостно я обездвижват и я приковават на легло.

Бащата Христо и майката Цветанка не могат да купуват медикаменти за дъщеря си и решават да изтеглят заем. Попадат на измамници, които им обещават ниска лихва, но накрая се оказва, че вместо да върнат 6000 лв., те дължат 42 хиляди лева. Отчаянието ги принуждава да продадат жилището си, защото това е единственото материално, което имат. Така се местят да живеят във фургон.

От общината подават ръка на семейството и им осигуряват общинско жилище, в което да се нанесат и да живеят нормално. Предишният собственик е оставил след себе си мизерия и разруха. Благодарение на добри хора, трогнали се от съдбата на семейство Секулови, жилището е ремонтирано.

След смъртта на Хриси родителите се притесняваха какво ще се случи с тях, защото жилището бе на името на дъщеря им. Силният стрес от загубата и неизвестното бъдеще притесняват двамата родители, припомня "България Днес".

"Не знам какво ще стане. Много се страхуваме. Ако ни кажат да го напуснем, няма къде да отидем. Ще останем на улицата", сподели приживе пред вестника починалата Цветанка.

Тогава Община Дупница даде уверение, че жилището ще остане за тях и няма причина семейството да бъде изгонено. Въпреки това Цветанка не успя да преглътне мъката и отиде при детето си на небето малко преди Великден.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: