Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Нови предложения за субсидиране след 2020 г.
Автор: Екип на Ruse24.bg 09:07 / 28.01.2019Коментари (0)166
©
Австрийското и Румънско председателство на Съвета на Европа представиха доклад за размисъл с предложения относно определянето на някои плащания в новата Обща селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. Документът беше презентиран на първото заседание на Работна група по хоризонтални земеделски въпроси в Брюксел. 
 
 
По отношение на законодателния пакет за Бъдещето на ОСП след 2020 г., от страна на Румънското председателство беше изразена амбиция за продължаване на техническите дискусии по досието в рамките на работните групи, извършване на консолидиране на текстове и концепции, както и стремеж за постигане на частичен общ подход през юни 2019 г. 
 
Предложенията на председателствата включват възможности за определяне на размера на подпомагането за интервенциите, които не се базират на площ/животни. Тяхната идея е да се следи дали декларираните разходи кореспондират с реализираните крайни продукти. 
 
[news]
Относно другите интервенции, които не са базирани на площ/животно, двете председателства смятат, че субсидия под формата на среден размер подпомагане, би създала трудности. Те предлагат използване на различен количествен елемент, който да замени плащанията на единица. 
 
Австрийското председателство, в своите предложения за ревизия на текстовете по проекта на регламент за стратегическите планове, предложи да се заменят годишните междинни цели с двугодишни такива. Заедно с това и да се увеличи възможното отклонение без необходимост от обосновка от 25% на 35%. Много държави членки подкрепиха тази промяна като някои поискаха дори по-малка честота на докладване. 
 
ЕК уточни, че е трудно да се приемат двугодишни междинни цели. Комисията счита, че при ежегодното докладване ще помогне да се забележат малките грешки и те ще могат да се поправят своевременно. 
 
Общо разбиране на предложените индикатори и методите за изчисление са от огромно значение. По тази причина, председателствата считат, че спешно следва да се направи задълбочен анализ на индикаторите. В тази връзка индикаторите ще бъдат разгледани подробно на заседание на следващата Работна група по хоризонтални земеделски въпроси (Реформа на ОСП). Тя ще се състои през февруари 2019 г.
 
Следете темата и на cap4us.fermer.bg.
 
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: