Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Новият депутат Калин Вельов: Няма проблем със Слави Трифонов да сме рамо до рамо и в политиката
Автор: Екип Ruse24.bg 12:49 / 20.07.2020Коментари (4)1061
©
Калин Вельов овладява ударните инструменти едва 10-годишен и става перкусионист на детската група "Пим-пам" с ръководител Борис Карадимчев. Като студент в Музикалната академия е първият барабанист на популярната група "Акага", с които работи 8 години. Калин е свирил и в бендовете на някои от най-големите звезди на родната сцена - Лили Иванова, Васил Найденов, Георги Христов, Вили Казасян бенд, Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" и други. Калин Вельов стана депутат от ГЕРБ преди ден, след като влезе в редиците на ПГ на мястото на подалата оставка Джема Грозданова. Ето какво каза новият депутат в интервю пред "България днес".



- Г-н Вельов, изненада ли ви вестта, че влизате в редиците на управляващата партия като депутат?


- Да, доста ме изненада. Бях кандидат-депутат и тогава имах такива очаквания. После бях първи под чертата и не влязох в парламента, Случва се сега, в този труден и тежък за всички момент. - Имате ли план за действие какво можете да направите за културната гилдия като депутат? - В интерес на истината няма да имам достатъчно време за нещо по-голямо. За него ще се изискват повече срещи, разговори. В сектор "Култура" нещата не са толкова лесни, но със сигурност ще дам максимума от себе си. Още повече че се очаква страната ни да влезе в турбулентен период - икономически, политически, пандемия със заплаха от коронавирус. Няма да е лесно. Влизам в парламента, за да подкрепя ГЕРБ и правителството, защото в този момент не трябва да се подава оставка, а да останем до март, до изборите, и да помогнем България да мине по-лесно през трудностите, които се задават.

- Какво мислите за протестите?

- Голяма част от въпросите, които повдигат хората, са основателни. Това са натрупани въпроси без отговори от много време, натрупано напрежение, което не е било потушавано. Не е имало движение, което да успокои нещата, и затова сега избухват те с такава сила. Съгласен съм с много от нещата, които искат хората, но трябва да се изчака до изборите през март. Едни добре организирани и демократично проведени избори са начинът да се променят нещата, хората да изразят исканията си по нормалния начин. За жалост, през годините съм наблюдавал повече активност в социалните мрежи, отколкото по време на избори. Тогава много хора не гласуват, мислейки, че нищо не зависи от избора им, което не е така. Затова се надявам, че енергията, желанието и хъсът на протестиращите. ще се запазят и на изборите, в които те да участват дейно. Защото истината е, че какво ще се случи в държавата, зависи само от нас.

- Действията на прокуратурата как ги отчитате?

- Прокурорите трябва да са по-умерени в действията си, по-разумни. Хората това искат. Обществото не е подготвено срещу такъв бърз, рязък и активен главен прокурор. Трябва по-спокойно да се действа.

-Президентът Радев разумно ли постъпва?

- Това, което казах за прокуратурата, важи с пълна сила за всяка власт. Всички трябва да са по-разумни в този момент и по-спокойни. Разбирам, че напрежението е нагнетено много с годините, но от политиците, особено от висшия държавен ешелон, зависи да има спокоен тон. Сега не е моментът на крайните думи и действия. Най-лошо е народът да е разделен.

- Как ще коментирате записите, които излизат за различни хора в последните месеци?

- Не знам всичко, което излиза. Нямам представа кое е истина и кое е манипулация. Като музикант съм запознат с различни програми, с които съвсем лесно могат да се манипулират звуци. С днешния софтуер може да се преправи дори човешки глас. Както например е възможно фалшивото пеене да бъде тонирано перфектно, така и всякакви гласове могат и да бъдат подменяни и оправяни. Софтуерните програми имат чудовищни възможности.

- Съветник сте на културния министър Боил Банов. Срещу него имаше гласове "против" от страна на свободните артисти по време на пандемията от коронавирус. Очаквате ли и срещу вас да тръгнат недоволни?

- За съжаление, често политическите борби се отразяват на работата на професионалистите, на тези, които искат да работят и да си изкарват честно хляба. В един момент се оказваш в позиция, вместо да работиш и да се фокусираш за подобряване на ситуацията в сектора, в който си, започваш да се занимаваш с някакви отбранителни действия. Това са често политически атаки, които имат за идея да разклащат това или онова правителство или този или онзи министър. Когато има корупция, всички трябва да се борим на всички нива с нея, но същевременно трябва да оставяме време на хората и да работят и да докажат това, за което са наети.

- Как се отнасяте към омразата, хейта. В мрежата са крайни - коментират ви както с ръкопляскания, така и с жлъчни изказвания.

- Приемам хейта за нормален. Още повече на чисто регионално ниво. Омразата е силно изразено чувство на Балканите, отколкото в други точки на света, в които съм живял, учил и работил. Да не говорим, че у нас политическите страсти още от 90-те са толкова силни, че е нормално да получаваш хейт, когато вземеш страна. По-скоро ме притеснява това, че в нашия културен сектор колеги плюят всеки, който влезе в сферата на политиката или сериозния бизнес. Вместо да се радват, че имат представител в сектора там, те предпочитат да хейтят. Ето това не разбирам. Не може да се очаква, икономически специалист да има отношение към културата. Да, би било хубаво, но мисълта ми е, че ако имаш човек от гилдията в политиката, това трябва да бъде добре посрещнато, а не обратното.

- Със Слави Трифонов, с когото сте работили много време, сега заставате в различни политически партии. Това ще развали ли отношенията ви? -

Бил съм със Слави рамо до рамо на сцената дълги години. С него продължаваме да бъдем приятели и да се уважаваме. Няма да имаме проблем да сме рамо до рамо и в политическия живот. Свикнал съм на либерално отношение не само към опоненти, но и към хора, които обичам и уважавам.

- Семейството ви какво каза, когато разбраха, че ставате депутат?

- Подкрепиха ме. Те ме познават и знаят, че не бягам от трудности.

- Вече се заклехте парламента, на кой Бог ще се молите оттук нататък, г-н Вельов?

- На моя персонален ангел. Смятам, че всеки от нас има такъв и той се грижи за него и душата му.

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така е и двамата не разбират от политика, пишат им ноти и те пеят ли пеят, кой както може. Парелни са с политиката. Водещи са парите.
-1
 
 
Подлога,интересчия и слаб певец
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: