Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
Ќови€т министър на туризма призова българите да изберат родното „ерноморие
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 09:10 / 26.07.2020 оментари (100)355
© Ѕ√Ќ≈—
¬ицепремиерът и министър на туризма ћари€на Ќиколова призова българите да изберат черноморските ни курорти за почивка през това л€то, защото предлагат добри и безопасни хотели и прекрасни плажни ивици. "ѕриоритет в услови€та на пандеми€ е да стимулираме българите да почиват в страната, независимо дали на море, на планина или в —ѕј курортите. ѕо този начин ще подпомогнем българската икономика и ще компенсираме отлива на чужди туристиУ, за€ви вицепремиерът Ќиколова по време на срещата си с ръководствата на морските курорти "јлбенаУ, "—в.  онстантин и ≈ленаУ и Ѕългарски€ съюз по балнеологи€ и —ѕј туризъм.

»зпълнителни€т директор на "јлбенаУ јƒ  расимир —танев представи протичането на летни€ сезон в комплекса. ѕо думите му месец юли е по-добре в сравнение с юни, а през август и септември се очаква добър и нормален сезон.  ато ц€ло тази година ще бъде по-слаба в сравнение с 2019 г. и около 25% от хотелите в "јлбенаУ въобще н€ма да отвор€т. ќсновните туристи на комплекса през този сезон са предимно българи, румънци и германци.

 расимир —танев постави проблема, че все още не е стартирала програмата за подпомагането на чартърите с чуждестранни туристи. ƒържавата пое ангажимент да субсидира с 35 евро пристигането на всеки гост. ќт "јлбенаУ јƒ са доволни от икономическата м€рка за запазването на работните места 60/40, ко€то за туризма става 80/20, но според т€х тр€бва да бъде удължена и доразвита. —поред —танев е необходима силна и агресивна реклама на Ѕългари€ в ≈вропа за сезон 2021 и затова насто€ва да се възстанов€т туристическите представителства на страната в чужбина. —ъщите проблеми на срещата постави още ≈лена  осева, изпълнителен директор на У—в. —в.  онстантин и ≈лена" јƒ.

¬ицепремиерът Ќиколова се ангажира бързо да бъде довършена м€рката за подпомагането на чартърите. —поред не€ субсидирането на полетите ще повиши интереса на чуждите туроператори към Ѕългари€, които ще могат да предлагат по-добри оферти за страната в «ападна ≈вропа. У»зключително важно е тази м€рка да подпомогне освен това л€то и предсто€щи€ зимен сезон, но и сезоните през 2021 и 2022 г., за да се възстанови изц€ло най-засегнати€т сектор", коментира вицепремиерът. “€ акцентира, че Ѕългари€ може да предложи изключително разнообразни форми на туризъм. «атова тр€бва да се развиват още екологични€т, —ѕј, балнеоложки€т, културно-исторически€т, селски€т, винен, вело туризъм и др.

ћари€на Ќиколова разговар€ за потенциала на —ѕј туризма при срещата си със —ийка  ацарова, председател на Ѕългарски€ съюз по балнеологи€ и —ѕј туризъм. ћинистерството на туризма ще работи в т€сно сътрудничество с Ѕългарски€ съюз по балнеологи€ и —ѕј туризъм за подготовката на програмите за балнеологи€ и —ѕј у нас на германските туристи. √ерманската асоциаци€ на здравно-осигурителните каси включи страната ни към списъка с държави, в които признава предостав€нето на медицински амбулаторни услуги.

ќчаква се през есента в балнео и спа курортите в Ѕългари€ да пристигнат германски туристи, на които процедурите ще се заплащат от здравните им застраховки. —ийка  ацарова об€сни,че започва информирането на гражданите в √ермани€ за тази възможност, което тр€бва да става с помощта на държавата и насочването на средства са реклама. ≈лена  осева от У—в. —в.  онстантин и ≈лена" јƒ об€ви, че очакват през октомври първите германски туристи в рамките на нови€ проект.

¬ицепремиерът ћари€на Ќиколова подчерта, че програмата ще даде тласък за превръщането на Ѕългари€ в целогодишна туристическа дестинаци€. ѕо този начин ще се разви€т —ѕј курортите —андански, ¬елинград, ’исар€, ѕоморие, ¬ършец, ƒевин и др.
ќще по темата: общо новини по темата: 303
02.01.2021 »
22.10.2020 »
12.10.2020 »
08.10.2020 »
01.10.2020 »
28.09.2020 »
предишна страница [ 1/51 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
 во ревете,бре?ќт вчера намалиха ƒƒ—-то на виното и бирата рЯШВрЯШВрЯШВ
0
 
 
ѕќ—ќ„» ’ќ“≈Ћ»“≈ ¬јЎ»“≈ Ќј ƒјЋј¬≈–»»
0
 
 
Ќе само да призовава а да свърши нещо
0
 
 
Ќа ¬олдемор жена мурЯ§£рЯ§£рЯ§£рЯ§£рЯРЦ
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« януари 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
ѕарламентарни избори 2021 г.
ѕърва лига, сезон 2020/2021
ѕърви€т учебен ден
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: