Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Новият премиер назначи 8 зам.-министри в 3 министерства
Автор: Екип Ruse24.bg 21:55 / 13.05.2021Коментари (0)791
© БТА
Премиерът назначи заместник-министри на финансите, на труда и социалната политика и на околната среда и водите, съобщи пресцентърът на кабинета.

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на финансите са назначени Ваня Стойнева, Виолета Лорер и Моника Димитрова-Бийчър.

Виолета Лорер е финансист с широк международен опит в редица големи корпорации. Заемала е поста заместник-министър на икономиката в рамките на служебния кабинет през 2013 година. В последните години работи в IT сферата, както и по проекта за международен логистичен център на Летище Пловдив. Завършила е висше образование в сферата на финансите в УНСС.

Ваня Стойнева притежава дългогодишен управленски и административен опит. В рамките на професионалната си кариера е работила в четири министерства - МФ, МОН, МТСП, МИЕТ, като два пъти е заемала поста заместник-министър - била е заместник-министър на образованието и науката в служебното правителство през 2017 година и заместник-министър на труда и социалната политика в служебния кабинет през 2013 година. От 2019 година досега е заемала поста ръководител звено "Съответствие" във "Фонд мениджър на финансовите инструменти в България" ЕАД. Притежава образователно-квалификационна степен "магистър" по специалността "Международни отношения" от УНСС.

Моника Димитрова-Бийчър притежава магистърска степен по специалностите "Право" и "Международни отношения" от СУ "Св. Климент Охридски". Била е част от екипа, който създава Агенция по обществени поръчки през 2004г., участвала е в процеса по договаряне на техническата рамка по Инструмента "Шенген". Била е Ръководител на управляващия орган на Оперативна програма "Административен капацитет" към Министерство на финансите в периода 2011г. - 2016г. и директор на дирекцията. Последната й месторабота е Министерство на външните работи.

В Министерството на труда и социалната политика като заместник-министри са назначени Иван Кръстев и Надя Клисурска.

Иван Кръстев е дългогодишен служител в Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. В периода 2013 г. - 2014 г. е заемал поста заместник-министър на образованието и науката. Притежава задълбочена експертиза в сферата на европейската интеграция. По образование е финансист, притежава също така образователно-квалификационна степен "магистър" по специалността "Международни отношения" от СУ " Св. Климент Охридски".

Надя Клисурска е народен представител в 44-то Народно събрание. Работила е в общинските администрации на Стрелча и Пазарджик. Два последователни мандата е била общински съветник в Пазарджик. От 2015 до април 2021 г. е част от адвокатската колегия в града. Завършила е право във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" и магистратура по специалност "Български език и история" в ПУ "П. Хилендарски".

От постовете си на заместник-министър в МТСП са освободени Адриана Стоименова и Султанка Петрова.

На длъжността заместник-министър на околната среда и водите са назначени Емилия Тончева, Петър Димитров и Валерия Калчева-Бочукова.

Емилия Тончева има дългогодишна адвокатска практика. Притежава значителен опит в областта на екологичното право. Завършила е "Право" в УНСС и "Екология и ООС" в БФ на СУ "Св. Климент Охридски".

Петър Димитров притежава образователно-квалификационна степен "магистър-инженер" по специалността "Хидромелиоративно строителство" от УАСГ. От 2003 година до 2020 година е заемал различни длъжности в Басейнова дирекция Дунавски район с център град Плевен, като последните пет години е неин директор.

Валерия Калчева притежава значителен административен и управленски опит, работила е последователно в три министерства - МОСВ, МИЕ и МЗХ. От 2017 година досега е била член на Съвета на директорите на Фонд ФЛАГ ЕАД. Магистър е по право от СУ "Св. Климент Охридски".

От длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободен Николай Кънчев.

Междувременно със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, считано от 12.05.2021 г., е освободен от длъжност директорът на дирекция "Инспекторат" Николай Гешев, съобщиха от пресцентъра на МВР. Заповедта е на основание чл. 106, т. 6 от Закона за държавния служител /поради придобито право на пенсия/.

Пак днес икономистът Румен Гълъбинов напусна Стратегическия съвет към президента Румен Радев. Пред "Хоризонт" Гълъбинов обясни, че ще работи по нов проект. Икономистът оцени високо работата на Стратегическия съвет към държавния глава.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: