Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ново масово убийство със стрели от лък близо до Осло потресе Норвегия
Автор: Цвети Тончева 11:37 / 14.10.2021Коментари (0)267
© Ройтерс
37-годишен гражданин на Дания е заподозрян за убийството на петима души при атака със стрели от лък в норвежкия град Конгсберг при рядък инцидент с масово убийство в Норвегия, съобщи полицията в четвъртък, предава "Ройтерс". Двама души, включително полицай извън службата, са били ранени в сряда вечерта. Стрелбата е извършена на различни места в града, на 68 км (42 мили) югозападно от столицата Осло, в град Конгсберг. 

Полицията предоставя тази информация поради всички слухове в социалните медии относно хора, които не са свързани с тези много сериозни деяния, се казва в изявлението на полицията, в което се посочва гражданството на заподозрения, но не се посочва самоличността му. Предполага се, че заподозреният, който е бил задържан, е действал сам. От полицията все още не казват нищо за възможен мотив. Броят на жертвите е най-големият от всички атаки в Норвегия от 2011 г., когато крайно десният екстремист Андерс Беринг Брейвик уби 77 души, повечето от които тийнейджъри в младежки лагер.

Атаките са продължили повече от половин час върху "голяма площ“ в Конгсберг, включително в магазин за хранителни стоки Coop Extra, съобщи вестник Aftenposten, цитиран от полицията. Една жена, живееща близо до магазина, каза, че е чувала аларми, докато се прибирала вкъщи. "Видях група полицаи, включително един мъж, която държеше няколко стрели в ръката си“, каза пред вестника жената Марит Хофле.

Разследващите все още проверяват дали атаките са били терористичен акт и ще дадат по-подробна информация за инцидента по-късно в тази вечер. Полицията е разпитвала заподозрения и той е съдействал, каза неговият защитник. "Той си сътрудничи и дава подробни изявления по отношение на това събитие", каза адвокат Фредрик Нойман пред обществената телевизия NRK. Поне в няколко от атаките са използвани стрели с лък, съобщиха от полицията и добавиха, че разследват дали е използвано и друго оръжие.

В община Конгсберг живеят около 28 000 души. След нападенията дирекцията на полицията заяви, че е разпоредила на служителите в цялата страна да носят огнестрелно оръжие. Норвежката полиция обикновено е без оръжие, но офицерите имат достъп до оръжия, когато е необходимо.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: