Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Няколко причини да инвестираме в злато
Автор: Екип Ruse24.bg 10:45 / 19.07.2022Коментари (0)349
©
В последните месеци наблюдаваме бум в стойността на златото. Причината е, че при нестабилност на пазара стойността му се увеличава, тъй като инвеститорите го използват като хедж (начин за защита срещу финансови загуби или други неблагоприятни обстоятелства) срещу инфлация или по време на икономическа криза. 

Златото има присъща стойност - това е нещо различно от паричната златна стойност. В този ред на мисли – златото е нещо повече от инвестиция, то е утвърдено от векове като ценно бижу, което е рядко и красиво, и изключително ценно извън икономиката и финансите.

Неговото значение и притежание е много по-голямо от просто инвестиционен инструмент, с който можем да забогатеем.

Златото като инвестиция

Златото се превръща в инвестиция още от първия момент, когато някоя дама се е огледала в огледало и е разбрала колко е красива с това бижу.  Неговата рядкост, красота и свойства го превръщат във валута в много култури. През 1900 г. на златото се е гледало като на сигурна инвестиция, защото не е могло да бъде принтирано като парите.

Има много различни начини, по които може да инвестираме в злато. Например да закупим акции на ETF (Борсово търгуван фонд – Exchange Traded Fund), който проследява цената на златото. Други опции са да закупим "златни запаси“ в златни мини, или пък най-разпространения начин – физическо или инвестиционно злато. Финансовата институция Фактор И.Н. търгува с инвестиционно злато, златни изделия над 9 карата, както и златни монети и кюлчета, предлагани на изключително конкурентна цена.  Едни от най-търсените златни инвестиционни кюлчета и монети, които може да откриете на сайта Фактор И.Н. са: златни кюлчета Valcambi и златни кюлчета PAMP Fortuna. Често се случва хората, които притежават златни изделия,  които са попаднали в тях като подарък или наследство и те да не знаят стойността им. Специалистите на Фактор И.Н. предоставят възможността да установят грамажа и чистотата на златните изделия, които не са придружени със сертификат. 

Една от причините хората да инвестират в златото е, че те мислят в дългосрочен план и искат сигурен запас от стойност, която не се колебае твърде много. Във времена на инфлация, каквато наблюдаваме сега в световен мащаб, повечето хора се обръщат към златото, като инвестиция и средство, което да гарантира, че няма да се обезцени, както парите или да бъде силно повлияно от икономическите кризи. Както споменахме вече, в такива моменти неговата цена дори се покачва, затова е добре да преосмислим начините и местата, в които инвестираме своите пари, за да си осигурим по-добро финансово бъдеще.

Какво би повлияло цената на златото?

Един от факторите, които биха повлияли на цената на златото е глобалният пазар и икономическите тенденции. Цената на златото често се определя от това, какво се случва с щатския долар и другите водещи валути в света. В исторически план, когато стойността на валутите се покачва цената на златото пада и обратното.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: