Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Няколко трика, за да ни излезе по-евтина почивката по морето
Автор: Екип Ruse24.bg 10:49 / 14.05.2019Коментари (0)840
© Ruse24.bg
Почивката на родното Черноморие се оскъпява поне два пъти от търговците на преживявания. Така отпуската на морето за четиричленно семейство реално се продава от хотелиера на половин цена, а останалото е печалба за туристическите агенти, показа проучване на "Монитор“.

Ако сте решили да почивате през август на плажната ивица у нас, ще платите за ол инклузив в Созопол 108 лева на нощ или 1152 лева за седмица. В цената ще получите пакет за четирима (двама възрастни и две деца) с настаняване в апартамент, пълно изхранване, басейн, чадъри, шезлонги и други екстри. Половината от сумата е за хотелиера, който ще ви настани, а останалото за прекупвачите, от които ще закупите пакета. Но това не означава, че ако платите сумата директно на хотелиера, ще платите по-малко. Още преди да сте се сетили, че трябва да прекарате някъде отпуската с любимите хора, туристическите агенти и оператори вече са договорили пакетни цени за почивките, които предлагат на своите клиенти.

Същата схема на печалба се прилага и при останалите видове почивки по света. При круизите една от най-скъпата част от преживяването са разходките, които не са включени в пакетите. Чуждите туристи плащат около 40 евро на човек, за да разгледат слънчева Варна. Половината пари са за местната фирма, която разхожда туристите и показва забележителностите на града. Останалото отива в сметката на корабната компания.

Все пак, за да ни излезе по-евтина почивката, може да ползваме няколко трика. Избягвайте празниците, училищните ваканции и топсезона. Някои вече отдавна са забравили кога са те, но точно в тези периоди цените скачат двойно. Важно е не само да си припомним за датите в собствената си страна, но и в тази, за която пътуваме – възможни са разминавания.

Пътуването може да ни излезе по-леко за джоба, ако е през почивните дни. Широко разпространена заблуда е, че тогава цените са по-високи, коментират експерти. Последните тенденции са за по-кратки пътувания, но по-често. Сега с два допълнителни почивни дни в четвъртък и петък и пътуване в сряда може да вземем повече за парите си.

По думите на Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма, резервацията за полет за летния сезон трябва да се прави три месеца преди датата. Най-доброто време е между 6 и 8 седмици преди датата. Новите маршрути винаги са намалени, ако пътуваме за чужбина - в момента има нискобюджетни предложения до о. Крит.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: