Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Няма милост за убиеца от Чирпан
Автор: Екип Ruse24.bg 16:34 / 12.03.2021Коментари (0)439
©
Присъда от 18-години лишаване от свобода спрямо Калчо Илиев за убийство в Чирпан, постановена от Пловдивския апелативен съд, е потвърдена изцяло от Върховния касационен съд. Окръжен съд – Стара Загора е признал Калчо за виновен в това, че през 2015 г. на 12 декември в Чирпан умишлено е умъртвил Ангел Демирев от същия град, като деянието е извършено по начин, опасен за живота на мнозина, с огнестрелно оръжие в населено място, и с особена жестокост, поради което е осъден на 16 години лишаване от свобода. Отделно му е наложено и наказание от 3 години лишаване от свобода за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси. Определено му е едно общо, най-тежко наказание от 16 години лишаване от свобода. Подсъдимият е обжалвал пред Апелативен съд – Пловдив с искане за намаляване на присъдата.

Пловдивският апелативен съд е увеличил общото му наказание с 2 години по жалбата на частните обвинители.

Съдиите от ВКС са приели, че правилно и обосновано апелативните магистрати от Пловдив са увеличили наказанието на подсъдимия, като са дали превес на отегчаващите вината обстоятелства и са преценили, че те се явяват с по-голяма относителна тежест.

Правилно, казват те, е взето под внимание психическото състояние на подсъдимия, чийто баща е бил убит от роднини на жертвата А. Д., само четири месеца преди инкриминираното деяние. К. И. е изпитвал страхови преживявания и на фона на напрежението у него и емоционалния стрес при срещата с пострадалия, според съдебно-психиатричната и психологичната му експертиза, той го е възприел като заплаха за живота си.

За това е започнал да стреля срещу него и дори го е намушкал с нож. От ВКС казват, че правилно апелативните магистрати са съзряли подценяване на установените от първата инстанция отегчаващи вината обстоятелства, тъй като дори използването само на едно от оръжията е могло да доведе до преследвания от подсъдимия резултат. Решението на Върховния касационен съд е окончателно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: